zondag 24 november 2013

Naaigerief in't nieuw!

Naar de naailes ging ik met een herbruikbare boodschappentas en een Sunwarebox:


Dat waren prima maatjes, maar mijn nieuwe aanwinsten zijn nog veel plezanter! Een naailescollega maakte deze tas. Toen ik op het stoffenspektakel een appel en een bolletjes toile ciree zag, kriebelde het om er ook zo eentje te fabriceren. Het is een eenvoudige tas om te maken en de handleiding is zeer duidelijk. Zeker een aanrader dus! Dit is mijn versie:



Op mijn verjaardag werd ik door mijn wederhelft verrast met een prachtige naaidoos. Ik kon niet wachten om ze in gebruik te nemen en laadde dezelfde dag nog mijn Sunwarebox over naar dit juweeltje:




In de naaidoos zat er ook nog "Het grote Singer naaiboek" verstopt. Het boek ziet er veelbelovend uit en ik haalde er alvast inspiratie uit voor zelfgemaakte kerstcadeautjes.

Alsof dat nog niet genoeg is, won ik ook nog de give away bij Koekje Haakje Maak je. Zij gaf enkele prachtige bladwijzers weg. Vrijdag zat de mijne in de brievenbus, hij is ondertussen al in gebruik. In de enveloppe zat ook een kaartje en haar visitekaartje, heel tof, nog eens heel erg bedankt Els!

zondag 17 november 2013

Loving Londen

Londen is een stad naar mijn hart. Gezellig druk en prachtig tijdens de kerstdagen. De mama en ik zijn naar jaarlijkse gewoonte weer twee dagen afgezakt naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.

Op die twee dagen wordt er dan vooral veel gewinkeld, een afternoon tea slagen we niet over en een marktje pikken we ook altijd mee. Na deze twee dagen zijn onze voetjes altijd content als we terug in de Eurostar stappen!

Dit jaar hadden we ook een stop in de winkel Shaukat gepland. Ik had gehoord (gelezen) dat het daar zo de moeite was, dus we namen de metro tot "South Kensington". (Achteraf bekeken was de halte "Gloucester Road" veel dichterbij, onze voeten waren ons dankbaar!)
Het is duidelijk, de naaimicrobe is dus ook terug te vinden als er op citytrip gegaan wordt.

Nog nooit zag ik zoveel verschillende Liberty stoffen bij elkaar. Wat een aanbod, wat een moeilijke keuze!! Ik heb het niet aangedurfd om foto's te maken want de keuze was groot, maar voor de vriendelijkheid moet je er zeker niet zijn. Dat was toch onze ervaring...
De stoffen liggen er op rol, maar ook voorgeknipt. Alle voorgeknipte lappen stof zijn 3 meter lang.
Vooral de kelder was een aanrader, allemaal rekken vol met geknipte lappen stof. Hier heb je dus echt wel je tijd voor nodig!

Hieronder een foto van op hun website:



Dit werd uiteindelijk de buit:




















Natuurlijk een lap stof van Liberty en ook nog een iets democratischer geprijsd exemplaar. De portemonnee liet het jammer genoeg niet toe om me daar te buiten te gaan...

woensdag 6 november 2013

Rock 'n roll...

Op vrijdag 1 november werden we op een trouwfeest verwacht. De bruid had het liefst dat de mannen in kostuum opdoken. De ladies vonden dus dat ons mannen hun beste pak mochten bovenhalen! Op hun beurt vonden zij dat ze dan een das van Metallica mochten bestellen. (tot wij de prijzen zagen, 53 dollar is toch een beetje overdreven...)

Simpel, dacht ik, ik maak gewoon zelf een das en flock er het logo van Metallica op! Zo gezegd, zo gedaan. De das op zich was eenvoudig in elkaar te krijgen, ik gebruikte deze tutorial. Mijn stof was voldoende groot om de das in 1 stuk te knippen, ik heb het patroon dus gewoon aan elkaar geplakt en in 1 keer geknipt.

De afwerking was een verschrikking, dat heeeeeeeele stuk met de hand dichtnaaien met een onzichtbare steek... Mijn naaiskills met de hand laten te wensen over dus voor mij was dat een helse karwei.
Het officiële logo bleek toch net iets te gedetailleerd om zo klein uitgesneden te krijgen. Het werd dus het logo van de laatste nieuwe cd, onze die hard fans konden er mee leven.

Als detail langs de binnenkant was ik eerst op zoek naar stof met gitaren erop, maar ik vond dit niet zo meteen. Het werden dus doodskoppen, daar waren ze ook gelukkig mee.




Uiteindelijk stonden ze te glunderen in hun kostuum met hun splinternieuwe Metallica-dassen. Ze waren zo fier dat die dassen van de hele avond niet uitgegaan zijn. Iedereen gelukkig!

De bruid had trouwens zelf een kleedje voor op het avondfeest gemaakt. Het was Marilyn Monroe stijl met een open rug, prachtig!