woensdag 28 mei 2014

Keep on rockin’…

Een tijdje geleden maakte ik de Fynn bag voor mijn wederhelft. Het resultaat zagen jullie hier al eerder verschijnen. Ondertussen heeft hij al druk gebruik gemaakt van zijn tas. 
Vanaf het moment dat hij meer nodig heeft dan enkel zijn portefeuille + gsm wordt zijn exemplaar bovengehaald.
1 van zijn beste maten, een mederocker + die hard Metallica fan, zag Ives zijn gepersonaliseerde tas en probeerde me te overtuigen dat hij ook echt zo eentje nodig had. Zwart en met een logo van Metallica erop (natuurlijk). Het werd al lachend gezegd, maar als verrassing heb ik er voor hem ook eentje in elkaar gestoken.

Toen hij doorkreeg dat ik die tas effectief voor hem gemaakt had, begonnen zijn ogen te blinken van contentement. Daar doen we het voor hé! Ondertussen werd de tas al in gebruik genomen om alle dagen mee te gaan werken. Er wordt dus intensief gebruik van gemaakt...

Op deze versie flockte ik een blauwe Metallica ster, kwestie van ook een uniek stuk te hebben. Toevallig vond ik ook nog de perfecte match in mijn kamsnapscollectie, daar kan ik nu eens blij van worden se. Dit is het resultaat van de twee tassen broederlijk naast elkaar:




Gisteren werd voor hen het festivalseizoen geopend met een steengoed concert van Prince. Daar was ik zelf ook van de partij, hun goed gevulde festivalzomer laat ik aan mij voorbijgaan. Al lachende hebben we onszelf gedoopt als de festivalweejven (lees: festivalweduwen). Ze kunnen in ieder geval de festivals afschuimen met een tas die hun status van rockers hoog zal houden!

donderdag 15 mei 2014

Haar tas versus "Mijn tas"

Moederdag. Bij ons is het toch de traditie om de mama’s dan eens extra in de bloemetjes te zetten. Natuurlijk zien we ze elke dag graag, maar op die dag kan er wel een extra verwennerijtje vanaf.

Vorig jaar maakte ik een zakje om haar boterhammetjes mooi verpakt mee naar het werk te nemen. (handtassen zijn natuurlijk altijd net te klein!). Toen ze mijn tas voor Syrië van Riet zag, liet ze eens vallen dat die er toch wel heel knap en handig uitzag. Daar dacht ik aan terug bij het zoeken naar inspiratie voor een fijn Moederdag cadeau.

Uiteindelijk werd het weer een fameuze race tegen de klok. Zaterdag kon ik me niet inhouden om het boek “Mijn tas” gesigneerd op de kop te tikken, dus ik ging even langs bij Elisanna en Fynn in de Standaard Boekhandel van Leuven. Kijk wat een prachtexemplaar, ik popel om aan de Leonie te beginnen:






Dat betekende ook wel weer wat minder tijd om aan de tas te werken en blijkbaar was mijn inschatting van de tijd die je er aan werkt nogal mis.
Zondagnamiddag om half 5 klokte ik af. Oef, gelukt! Ik kon er niet de hele zondag aan werken want de mama van de wederhelft kan natuurlijk niet overgeslagen worden. We gingen  samen iets eten op de middag. Nadien nog snel de laatste afwerkingen en we konden naar ons mama! Dit is het resultaat:



Aangezien ons mama graag bakt en nieuwe dingen uitprobeert, stopte ik er ook nog een doe-box in om cakepops te maken. Beide cadeautjes waren haar op het lijf geschreven, maar haar blije gezicht bij het zien van de tas gaf mij toch de grootste voldoening! Maandagochtend kreeg ik een sms om te zeggen dat ze al op weg was naar haar werk met haar nieuwe tas en dat ze eens goed ging 'stoeffen'.
Moeders en de trots op hun kinderen, het doet wat met een mens!

woensdag 7 mei 2014

Knopen – Buttons – Boutons – Knopfen

Dat ik graag naar rommelmarkten ga, is volgens mij al geen geheim meer. Tussen de vragen die ik van Maren kreeg voor de Liebster Award stond er een vraagje of ik nog leuke rommelmarkten wist. Ik gaf de rommelmarkt in Lovenjoel op 1 mei als tip mee. Uiteindelijk zijn we daar samen met de wederhelften, een bevriend koppel en in haar geval kroost naartoe getrokken.

Zoals gewoonlijk was het manvolk op zoek naar pareltjes van platen en waar de vrouwen naar op zoek gingen, kunnen jullie waarschijnlijk wel al raden?! Creatieve spulletjes en prulletjes dus! Vele plastic bakken werden doorzocht op zoek naar net DIE plaat om hun (ondertussen wel aardige) collectie uit te breiden. Ze gingen naar huis met enkele nieuwe juweeltjes. Wij ook!

Het fijne aan deze rommelmarkt was dat het niet om "professionele" rommelmarktverkopers ging, maar echt over gewone mensen die letterlijk hun "rommel" verkopen. Je kan dus leuke dingen op de kop tikken voor een zacht prijsje.

Deze keer werd dit mijn buit:



Een lap stof, een mini naaidoosje en ook nog twee ijsdozen vol knopen. Die namiddag/avond heb ik heb me goed geamuseerd met het sorteren van de knoopjes. Ik ging toen van de twee dozen naar dit:



En uiteindelijk naar dit:




Ik maakte de knopen per soort aan elkaar om ze niet allemaal opnieuw te moeten sorteren nadien. Het blikken doosje is een souvenir van een tripje naar Boulogne Sur Mer (meer bepaald vanuit het prachtige aquarium Nausicaa, een aanrader!).

Het fijne is dat het niet allemaal om "eenlingen" gaat, van de meeste knopen zaten er meerdere in de doosjes verstopt.Volgens mij moet ik voor de komende projectjes niet meteen meer naar de winkel om een bijpassend knoopje...