woensdag 16 juli 2014

Klein geluk...

Voor het verrassingsfeest van mijn wederhelft was ik wekenlang op zoek naar stof in "muziekthema" dat toch nog voor mannelijk kon doorgaan. Het bleek een moeilijke zoektocht die toch nog dicht bij huis geëindigd is.

Toen ik enkele weekends geleden op de stoffenverkoop van Something Strange binnenstapte, viel mijn oog meteen op deze stof:


(natuurlijk heb ik het niet enkel bij deze stof kunnen houden, oeps...)

De cassetteprint kon ik goed gebruiken voor een hoesje voor de Ipod die nog op mijn wederhelft zijn verlanglijstje stond. Het nieuwe speelgoed moet natuurlijk zacht vervoerd kunnen worden, ahja!
Ik ging aan de slag met meetlat, zachte vulling, stof en Ipod. Uiteindelijk kwam ik tot dit resultaat:




Het is best oké qua eerste ontwerp, maar er is nog ruimte om het geheel wat te "finetunen". De volgende versie krijgt zeker een langer flapje, iets meer naadwaarde en op bestelling: een opening voor de oortjes!
Zo hebben we weer wat bijgeleerd.

maandag 7 juli 2014

Fox on the run!

Gisteren waren we uitgenodigd op het verjaardagsfeest van een klein meisje dat eigenlijk al lang niet meer zo klein is. 7 kaarsjes mocht ze uitblazen, dat kan al tellen. Elke keer opnieuw is het cadeautje uitkiezen een echte uitdaging. Dit keer hadden we een loombord in gedachten, maar ze kreeg het van de oma voor haar goed rapport. Ander idee dus!

Uiteindelijk kochten we haar de nieuwe Disneyfilm Frozen, het Leuke vakantieboek van Lobke en nog enkele gekleurde rekkertjes voor op haar nieuwe loombord. De mama gaf al een paar hints richting een zelfgemaakt rokje of kleedje dus doorzocht ik mijn stoffenkast. Veel tijd was er niet meer dus uiteindelijk toverde ik het rimpelrokje van Mina Dotter als extraatje van onder mijn naaimachine. De gekleurde elastiek vond ik bij Hexagoon in Leuven.

Dit is het resultaat:

Alle presentjes werden samen in een zakje gestopt en we konden feest gaan vieren!

Het leuke vakantieboek werd al enthousiast doorspit en er stonden al meteen enkele pagina's op nummer 1!