donderdag 10 oktober 2013

(Ont)spanning!

Blokverlof = thuis zijn wanneer een ander moet gaan werken...
Toen ik hoorde dat het stoffenspektakel was in Hasselt, op een woensdag, in het midden van de week dus, dacht ik: daar moet ik naartoe! Kwestie van een welverdiende blokpauze in te lassen. Mijn idee was dat ik op mijn gemak ging kunnen rondkijken en kiezen, ahja, op een woensdag is het toch werkendag?!
En nadien volkomen ontspannen thuiskomen, genieten van de buit en opnieuw achter de boeken gaan zitten.

's Morgens gaan leek mij het verstandigste, dan was het misschien nog niet zo druk?!
Dat dacht ik dus...Ik zag het al toen ik de parking opreed, hele rijen vrouwen die van de auto naar de ingang aan het wandelen waren.

Natuurlijk gun ik iedereen heel veel plezante stofjes, maar ik kan niet zeggen dat ik ontspannen terug naar huis gegaan ben. Eerder als opgejaagd wild! Overal bomvolle stoffenstandjes, overal duwende en graaiende mensen, overal gezucht omdat de hardste roeper eerst geholpen wordt, een echt gekkenhuis dus!

Na veel geduld heb ik toch een buit bij elkaar gesprokkeld, het grootste deel van wat ik nodig had, heb ik ook gevonden. Voor enkele dingetjes had ik de moed, noch het geduld meer. Als ik het achteraf bij elkaar zie liggen, had ik het zo te zien erg voor bolletjes!


Ik ben dus toch met een tevreden gevoel naar huis kunnen vertrekken! De autorit heeft me weer helemaal tot rust gebracht, of toch vanaf dat ik uit Hasselt geraakt ben want daar was het ook megadruk haha.

19 opmerkingen:

 1. Echt waar, de markt van maastricht is veel meer ontspanning !!! En evengoed de moeite

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb het mij voorgenomen om ne keer verlof te pakken op ne vrijdag en op mijn gemak daar te gaan kiezen. ;-)

   Verwijderen
 2. super je best gedaan, ik ga tegenwoordig een uur en half voor het sluit...RUST om te kijken en wees gerust, nog keuze genoeg hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alé, ik zal die strategie ook eens gebruiken de volgende keer. ;-)

   Verwijderen
 3. Leuke stofjes. Die appeltjes stof met de bollekes heb ik ook in drie verschillende tinten zelfs. Ik maakte uit precies dezelfde als jij nu hebt het opvouwbare tasje uit Zo Geknipt . In de blauwe versie maak ik de kleine tas met rits nog.
  Zelf ben ik nog nooit naar Hasselt gegaan voor het spektakel, ik ga meestal naar Eindhoven. Ook druk maar toch nog te doen als je ' s ochtends al gaat, heel anders dan in Leuven of Mechelen, daar ook megadrukte. Namen en Luik zouden beter te doen zijn qua drukte maar dat is dan weer verder rijden. Hoewel Luik nog te doen is vanuit Limburg maar ik denk dat er dit seizoen geen is in Luik.

  Lieve groetjes,

  CreativELs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt, ja ik heb getwijfeld om die appeltjes ook nog in het rood mee te nemen, maar ik kon niet meer aan die rol haha. ;-)
   In Namen en Luik is het inderdaad goed te doen. Namen was ook wel al iets drukker dan Luik. Luik was echt zaaalig, daar was wel volk, maar daar kon je echt op uw gemak kijken. Op de kalender zie ik Luik inderdaad niet meer staan.
   Misschien omdat het daar minder druk was dat het daar niet meer te doen is, naar hun zin was er misschien niet genoeg volk...
   Het grappige aan Luik en Namen is dat je toch nog in het Nederlands verder geholpen wordt, dat zijn toch allemaal Nederlanders. ;-)
   Ik woon in Kumtich (bij Tienen) dus dat is allemaal ongeveer even ver van Hasselt, Namen, Luik, ...

   Verwijderen
 4. Mooie stofjes hoor , maar juist door wat jij verteld waag ik me nooit naar zulke markten . Hou van rust , en dat is daar niet te vinden :)
  Ben benieuwd wat je ervan gaat maken . Xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. tja het gekende hè, elke keer opnieuw denk ik ook "waarom, wagen we er ons toch elke keer aan" en elke keer superblij als ik er buiten ben en terug in de rust sta. En die strategie van Katrientje ga ik volgende keer in leuven ook gebruiken, gewoon een uurtje of zo voor sluiting gaan. Hier is hasselt, Leuven en Mechelen het kortste bij, maar ja Hasselt op ne woensdag, die van mechelen zijn we op verlof in het buitenland, dus is het wachten op die van Leuven eind november pas :-(

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. trouwens maastricht inderdaad ook de moeite, voormiddagje de stoffenmarkt en daarna lekker door de winkelstraten :-) Ik, neem er volgende maand ook nog eens een dagje verlof voor

   Verwijderen
  2. Leuven is voor mij inderdaad ook het dichtst, maar dat heb ik opgegeven, daar is het toch ook echt een ramp hé...
   Ik ga dat ook proberen, tegen sluitingstijd eens rijden, ik heb nog stof nodig voor de kerstcadeaus! Hopelijk gaat nu niet iedereen van dat gedacht zijn hahahaha.
   Bij mij was het daar de druppel toen ik meer dan 45 minuten (zonder overdrijven!!!) de parking ben rondgereden ZONDER een plek te vinden. Toen ik er uiteindelijk 1 had, kon ik mijn geluk niet op. ;-)
   Daar betaal je dan € 4 voor als er niet eens plek is, toen heb ik mij toch wel opgejaagd!

   Verwijderen
  3. haha 2jaar geleden ging ik er hoogzwanger hene, 20 minuten in file om de parking op te rijden en dan superblij dat ik toen nog met een klein twingoke reed en dus op zo een smalle plaats waar ne gewone auto niet meer kan staan ik wel nog tussen geraakte. Volgende keer mss beter met de bus :-)

   Verwijderen
 6. Misschien was woensdagnamiddag beter, want dan moeten al die vrouwen die thuiswerken op woensdag omdat hun kinderen maar een halve dag school hebben hun kindjes opvangen, terwijl ze de hele ochtend vrij hebben en zich dan maar naar een stoffenspektakel reppen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of dan hebben veel creatieve leerkrachten vrij die het stoffenspektakel dan in de namiddag bestormen. ;-)
   Geen idee wat het beste tijdstip was hoor! Het zal wel altijd druk geweest zijn zeker...

   Verwijderen
 7. die appeltjes in het groen.... helemaal leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. k kom bij jou voor het eerst. Via via. Het leest hier heel fijn weg.

  Ik ziet me af te vragen wanneer jouw examen voor bureauchef is en hoe lang je nog blokverlof hebt.

  Zelf ben ik van Hasselt en al verschillende keren op alle mogelijke momenten naar het stoffenspektakel geweest. Het beste moment is één uur voor sluitingstijd, maar dan nog is het aan sommige kramen aanschuiven. (En tegen dan worden de verkopers trager, ze staan rustig ergens een koffie te drinken en komen je niet bedienen).

  Slotsom: ik heb me voorgenomen niet meer te gaan. Het is er niet eens speciaal goedkoop. De meeste van mijn stofkes haal ik in de kringwinkel (veel origineler, veel goedkoper) of vraag ik aan mijn kinderen. Ze zijn VERPLICHT een stofke voor mij mee te nemen als ze een buitenlandse reis maken. Goed opgeleerd! Haha. Dat is pas conditionering.

  Brigitte van
  http://homeiswherethedachshundis.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je hier terechtgekomen bent!
   Mijn examen is volgende dinsdag, 15 oktober, het begint dus spannend te worden nu...
   In de kringwinkel heb ik inderdaad af en toe al eens een stofje meegebracht, maar heel veel keuze is er niet...
   Jammer dat die stoffenspektakels altijd zo'n overrompelingen zijn, het is veel fijner om op je gemak te kiezen he :-)
   Goed gevonden! Op die manier beengen je kinderen originele dingen mee die hier misschien niet te krijgen zijn?!
   Groetjes

   Verwijderen
  2. Bedankt om mijn volger te worden.
   Ik heb zopas hetzelfde bij jou gedaan en ben je nummer 30 geworden.

   Verwijderen
 9. Ja maastricht lijkt me ook beter, ben ooit een uur naar stoffenspektakel geweest van Leuven. Echt de hel hoe iedereeen met van die marktkarrekes zit te vechten, ik kan niet eens betalen, half uur met uw geld klaarstaan.. Echt niet plezant!

  BeantwoordenVerwijderen