maandag 23 december 2013

Jingle stress...

Naar mijn gevoel was Kerstmis nog veraf, zeer veraf, geen idee waarom. Zondag besefte ik plots dat het de laatste zondag vóór kerst was, oh oh...

Mijn reputatie van last minute woman heb ik weer alle eer aangedaan. Natuurlijk ging ik dit jaar ook zelfgemaakte cadeautjes in elkaar knutselen. Pannenlappen, dat was het idee. Elke vrouw kan dat gebruiken en zoveel werk kan dat toch niet zijn?!

Hmm, en daar heb ik me dus mispakt. Tel even mee: mama, oma, moeke, mama Ives, meter, en nicht Ives. Dat zijn er 6, maar wat ben je nu met 1 pannenlap? Juist, dat zijn er dus 12.

Vol goede moed begon ik eraan, maar het heeft me toch net dat ietsje meer tijd gekost dan ik verwacht had. Al bij al valt het nog goed mee, het is morgen pas kerstavond, dus ik ben nog goed op tijd klaar geraakt! Of toch al met 5 van de 6 paar, maar die zesde heb ik pas vrijdag nodig, dat komt nog wel in orde!

Ziehier het resultaat:
Ik gebruikte voor iedereen hetzelfde stofje, behalve voor oma, die heeft het meer voor roze en bloemen. Dat werd dus geregeld! Om elk setje pannenlappen toch die unieke toets te geven, gebruikte ik per setje een ander kleur garen en biaisband. Uiteindelijk ben ik redelijk tevreden met het resultaat, hoe langer ik bezig was, hoe beter ze eruit begonnen zien. Oefening baart kunst zeker?!

Ik wens jullie alvast hele gezellige feestdagen. Geniet ervan!


6 opmerkingen:

 1. Geniet van de feestdagen! Je pannenlappen zijn mooi! En hoe herkenbaar dat op het laatste moment... morgen hier ook nog verder werken aan cadeautjes en kerstkaartjes... stress, stress! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel heel mooie pannenlappen!
  En wat apart dat oma eruit steekt met haar kleurtjes!

  Hele fijne feestdagen
  Enjoy!

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oooh, die zien er goed uit! :-) Het lijkt vaak eenvoudig, maar dan spendeer je er toch weer meer tijd aan dan je denkt...

  Hier nog een last minute madam. Voor mij is't pas voor zaterdag (5 pakjes te verzorgen en 2 nieuwjaarsbrieven opstellen), maar ik ben er pas gisteravond laat aan begonnen. Dat wordt dus ook nog jingle-stressen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ze zullen er blij mee zijn!!!! Prettige feesten!!!!

  BeantwoordenVerwijderen