dinsdag 18 maart 2014

Verjaardagsverwennerijtjes

Of we geen zin hadden om mee iets te gaan eten in La Stanza in Leuven voor haar verjaardag? Natuurlijk! Uiteindelijk heeft het me 2u30 minuten (i.p.v. 26 minuten) gekost om van mijn werk in Brussel naar Leuven te treinen (oh jawel, het was de avond van de bovenleidingbreuk in Zaventem…). Te laat voor de aperitief en het voorgerechtje, maar eenmaal daar bleek de jarige ons na het hoofdgerecht te trakteren op een overheerlijk dessert, bye bye punten tellen, hallo caloriebommetje…  (tartufo, hmmmm)

Ook deze keer kon ik het niet laten om een zelfgemaakt verjaardagscadeautje van onder de naaimachine te toveren. Ik wist namelijk redelijk zeker dat ze dat enorm fijn zou vinden! Na de helse terugtocht en veel geduw en getrek liet de staat van de verpakking te wensen over, maar het is de inhoud die telt hé!

Dit projectje begon eigenlijk al bij het uitzoeken van het perfecte stofje. Het stoffenspektakel in Leuven bood raad. Ik wist wat ik wou voor haar, iets met een bloemetje/motiefje, niet te schreeuwerig, geen te felle kleuren… Het werd uiteindelijk een combinatie van een retro getint katoentje met een oranje effen stof en het was er boenk op, al zeg ik het zelf!

De jarige reist ook elke dag met de trein naar het werk en ze leest graag. Daar kon ik wel iets mee. Vorige keer zag ik ze met een plastieken zakje voor haar boterhammetjes dus daar bracht ik bij deze verandering in!

Ziehier het pakketje dat ik bij elkaar naaide: • Recept 12 uit Zo Geknipt! – Orde is een binnenzak
 • Een bladwijzer volgens de tutorial van Koekje Haakje Maakje
 • Een boekje dat ik met stof kaftte en waar ik ook nog haar naam op flockte
 • Een Fedha volgens de tutorial van Khadetjes (ik blijf erbij, toppatroontje!)
Haar ogen blonken en ze vond het stofje prachtig, daar doen we het voor hé! Ze kreeg van een ander koppel ook nog 2 boeken cadeau dus de bladwijzer en het zakje kwamen meteen van pas. Waarschijnlijk moet ik er al niet meer bij zeggen dat het geheel opnieuw pas op de valreep klaar was zeker?! 

11 opmerkingen:

 1. Een fijn en uitgebreid pakketje! Dat heb je knap gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat zou bij mij ook in de smaak vallen als verjaardagcadeau! Super stofje en leuke ideetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel heel heel heel schoon pakketje!

  P.S. Zowel mijn echtgenoot als mijn dochter zaten donderdag op dat traject op twee verschillende treinen; Ik ben verschillende keren gesummoned om naar het station te rijden om één van de twee op te pikken met telkens een sms (terwijl ik notabene al onderweg was) alles te samen ben ik er van hier thuis uit ook bijna twee uur mee zoet geweest (bellen, op-en-af-rijden, eten warm houden...) HEHE wat een gedoe!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaal gezien neem ik zowat elke dag de trein die in Zaventem in panne gevallen is. Uiteindelijk heb ik dus nog geluk gehad dat we dat etentje hadden zodat ik tenminste niet vastzat op DIE trein. ;-) We werden omgeleid langs Vilvoorde en Mechelen, maar het ging niet echt vooruit. Er zat ook immens veel volk op die trein dus echt aangenaam was het niet. Ik was heel blij toen we in Leuven aankwamen! Ik kan het me voorstellen dat jij er ook zoet mee geweest bent, iedereen blij als ze bij jou thuis de benen onder tafel konden schuiven. ;-)
   Groetjes

   Verwijderen
 4. Als ik zo'n vriendin had zou ik ook graag jarig zijn! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterende stoffencombinatie! Echt heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je een leuk blog!! Ben volger geworden via bloglovin, ben benieuwd naar meer!
  Prachtige stof heb je uitgekozen, het mixed mooi bij elkaar.
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi, je mag ook naar mijn verjaardag komen;-)

  BeantwoordenVerwijderen