dinsdag 11 augustus 2015

Juf Claire met eindeloos geduld = een echte Janusje-tas!

Daar boven op de Zandberg werd er een zaadje geplant. Het zaadje was een fijne ontmoeting met plezante blogmadammen en de oogst? Plezante herinneringen aan fijne mensen, maar ook een date bij Onliemie. Het doel? Onder het deskundig oog van juf Claire een echte Swoon-tas a.k.a. Janusje-tas in elkaar steken.

Zo gezegd, zo gedaan! Voor mij persoonlijk was het al een hele bevalling om te kiezen WELKE tas ik zou maken. De Betty? Of toch maar de Blanche? Of de Dorothy day tripper misschien? Toen het echt wel tijd werd om te beslissen, ging ik voor de Betty Bowler, net zoals Onliemie, mAndarientje en Brigitte. De mijne raakte klaar met een beetje vertraging, hun prachtige versies verschenen weken geleden al, ga ze zeker ook eens bewonderen! Danjel durfde het zelfs aan om een Stella in elkaar te steken.

Ons huiswerk bestond er uit om alle patroondeeltjes al te knippen en te verstevigen. Dat op zich heeft me al ettelijke uurtjes gekost. Aangezien er op mijn stof hier en daar beestjes terug te vinden zijn, was het een hele puzzel om ze mooi te laten uitkomen. Missie geslaagd, vind ik zelf. Van het verstevigen had ik niet veel kaas gegeten, dus daar moest ik nog aan beginnen op de dag zelf. Ook dat kostte toch heel wat tijd. Zie hier mijn favoriete plekje van de voormiddag:


Brigitte was al bijna klaar met haar tas toen ik nog moest beginnen stikken, stressmomentje. Na de heerlijke lunch die Kris voorzag, was er dus nog heel wat werk aan de winkel... Gelukkig werd er meer gesmost met de schuimwijn dan dat er gedronken werd. Het risico voor scheef stikken was dus al beperkt. (met dank aan de tuintafel van Kris met de brede groeven erin!)
Er werd gezwoegd en gezweet, soms ook eens gevloekt en getornd, maar het resultaat was er. Zoals je ziet, we konden nog lachen!Om 21u klokten we af met een tot in de puntjes afgewerkte buiten tas. Juist ja, BUITEN TAS! 
De binnen tas werd uiteindelijk huiswerk ondanks het minimum aan tetteren, de goede hulp van juf Claire en ons ijverig werk. Misschien maar best ook dat we toen gestopt zijn, want er slopen foutjes in op essentiële punten, daar kan ons mAndarientje van meespreken...


En die binnen tas, die is nu eindelijk af en zit ondertussen helemaal waar ze hoort te zitten! Benieuwd naar het resultaat? Voilà, hier is ze dan eindelijk, mijn enige echte Janusje-tas... 

Met dank aan mAndarien, Onliemie en Dachshundie voor de prachtige foto's!

24 opmerkingen:

 1. Hier word ik nu eens helemaal blij van! Heel tof om jouw afgewerkte tas te zien. Je hebt nogal werk gemaakt van de binnentas! Die zit er zo ongelooflijk strak in... Dikke pluim! :-)
  Tof, tof, tof om alles nog eens opnieuw te beleven.

  Alles goed me je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankzij jouw goede tips kon ik de tas tot een goed einde brengen Claire, nog eens dikke merci!!
   Laat ons zeggen dat nog maar eens gebleken is dat 2015 ECHT mijn jaar niet is. :-)

   Verwijderen
 2. O o o , ik heb hoe langer hoe meer spijt dat ik er niet bij was.... Prachtexemplaar Anneleen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan doen we dat gewoon nog eens opnieuw hé! Ik zou niet liever willen.

   Verwijderen
  2. Een strakke binnentas, daarvan kan ik alkeen maar dromen:)
   Super afgewerkt, annelies!
   En terwijl ik alles nog eens zie, herbeleef ik een prachtdag!

   Verwijderen
  3. Als we dat nog eens opnieuw doen, kom ik ook hoor! :-)
   Hmm, de binnentas, ik heb dat niet geschreven, maar 100% tevreden ben ik niet. Ze lijkt net ietsje te groot en ik heb echt zitten vechten met de decovil om het gestikt te krijgen...
   (en met de hand er in naaien, dat kon mijn geduld niet aan, ik heb vals gespeeld met de naaimachine!!! :-) :-) :-) )

   Verwijderen
  4. We doen dat gewoon nog een keertje over! Ik schrijf me al in!!!!!

   Verwijderen
 3. Prachtige tas Anneleen! Knap afgewerkt! En tof om weer eens opnieuw te genieten van die fijne dag!
  :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voilà, mijn late afwerking zorgt voor het nagenieten. ;-)

   Verwijderen
 4. Heel schoon!
  Ik maakte pas de Doroothy Day Tripper en dit modelletje zie ik precies ook wel zitten om eens uit te proberen, echt een leuk resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heel mooie tas, Anneleen. Leuk stofje en netjes afgewerkt.
  Spijtig dat ik er niet bij kon zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, inderdaad heel erg jammer dat je er niet bij kon zijn!
   Misschien een volgende keer?! :-)

   Verwijderen
 6. Ik vind uw stofke het schoonste van alle tassen die ik gezien heb van die dag... (Oeioei nu gaan er misschien een paar buurvrouwen van bij mij in 't straatje boos kijken hihi...)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha, dat is een gewaagde reactie! Zelf ben ik natuurlijk ook zeer tevreden over het stofje, ahja anders had ik het niet gekozen. ;-)
   Persoonlijk vind ik het geweldig hoe we alle vier dezelfde tas gemaakt hebben en ze toch ZO anders uitgedraaid zijn. Ik vind ze stuk voor stuk prachtig.
   Fantastisch om te zien hoe ieder er zijn eigen ding mee doet. :-)

   Verwijderen
 7. Waaaauw, echt supermooi!! Prachtig stofje en ik vond de tas echt TOP!! De moeite waard, zou ik zeggen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een geslaagde Betty :) aan deze tas ga je absoluut veel plezier beleven.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh Anneleen, wat is je tas een absolute topper geworden ! Wreed wreed schoon en ook nog eens praktisch met die lange riem die jij er ook nog bij maakte ! Je gaat er absoluut nog veel deugd aan beleven, hoor. De mijne is al 2 keer mee geweest op reis en morgen mag ze weer mee op weekend. :-)
  Wat tof weer om die dag nog eens te herbeleven met je verslag … !

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je tas is heel erg mooi geworden. een echte topper. Ik moet mijn handdoek nog steeds eens afhalen, hopelijk hebben ze hem nog hihi. En bedankt voor al je lieve steunende en toffe reacties. En onze Ward: daar is een wonder gebeurt aan zee. Na twee dagen was die VOLLEDIG eczeemloos. echt waar. Ik heb flesjes met zeewater mee naar huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een kleurrijke handtas is me dat!!
  Mooi!!
  Ik kan dat, workshops verlaten met huiswerk door een te leuke tijd :-)
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amai zeg wat een chique tas! Het blog van Janusje ken ik maar al te goed en ze maakt ongelooflijk mooie tassen vind ik waar ik stikjaloers op ben. Jullie hadden geluk om zomaar een workshop bij haar vast te krijgen. Maar het resultaat is er dan ook naar, de mooiste tassen werden gemaakt onder haar toeziend oog. En de jouwe is nu ook klaar, perfect is ze geworden!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Allee hoe komt dat nu, ik krijg precies geen updates meer van uwe blog! Keitoffe toffe tas.ben helemaal fan van uw stofkes zowel binnen als buitenstofke...

  BeantwoordenVerwijderen