maandag 12 december 2016

Quotes, quotes, overal prachtige quotes!

De laatste tijd heb ik nogal een boon voor van die mooie geschreven quotes en de prachtige letters. Dat je ze ook overal tegenkomt in allerhande winkeltjes doet er natuurlijk geen goed aan, maar hey, ik heb me nog goed kunnen inhouden tot nu toe!

Voilà, mijn voorliefde voor de handgeletterde plakkaatjes is verkondigd. Ik wou ook graag zelf eens aan de slag, maar zag dat de workshops van Mino Paper Sweets ten eerste in Gent te doen waren en ten tweede altijd snel vol zaten!

Plots zag ik bij Marie Cadie verschijnen dat ze in samenwerking met Liesbet van Mino Paper Sweets een workshop handletteren zou organiseren in Oorbeek. Yes, dit was mijn kans!Creatieve schoonzus zag dit misschien ook wel zitten en inderdaad, samen met mijn schoonzusje zakte ik af naar de prachtige Begijnhoeve in Oorbeek. De locatie was dus al dik in orde!Heel wat praktische tips verder konden we zelf aan de slag. Oeps, Liesbet toverde met de letters alsof het niets was terwijl wij hier en daar nog serieus stroefden, maar plezant, dat was het! Het tipje van onze tong uitgestoken en ZO geconcentreerd op het mooi en met vaste hand schrijven dat we bizarre taalfouten maakten. Wat homemade moest worden, werd “Homeme”. Schoonzus blunderde met “yuo” i.p.v. “you”…


Na de workshop voelde we ons helemaal zen en konden we toch naar huis met een afgewerkte quote EN een goedgevulde goodiebag. Een tussenstop om zwarte pennetjes in te slaan onderweg naar huis kon ook niet ontbreken.

Dezelfde dag nog ging ik aan de slag voor schoonzusje en broer. Ze hadden nog steeds recht op een beloofde “Samenwonen Survival Kit”. De pas verworven handletter skills werden dus al meteen gebruikt om de mand wat op te vrolijken. De mand zelf toon ik nog niet want ze is nog niet op zijn bestemming geraakt!


Het ziet er naar uit dat er een nieuwe hobby geboren is in weken met meer plannen dan tijd om ze uit te voeren, maar dat kennen we allemaal wel zeker?! Laat de levenswijsheden maar komen...

14 opmerkingen:

 1. Dat lukt al goed seg ! Ik vind dat pokkemoeilijk.... gelukkig heb ik al hobby's genoeg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is nog vanalles schots en scheef en een vaste hand zou ik het niet noemen, maar plezant is het wel. Jouw tekentalent, dat is van een hele andere orde!!!

   Verwijderen
 2. Mooi... Oorbeek??? Nooit van gehoord? Waar ligt me dat? Lijkt me makkelijker dan Kalligrafie... niks moet en alles mag...of heb ik het helemaal mis? Wel leuk dat je "onliemiekes" tekent! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oorbeek ligt in de buurt van Tienen en Hoegaarden. Ik kende dat ook alleen maar omdat ik in het dorpje ernaast gewoond heb hoor. ;-) dat is inderdaad het plezante, geen regels!!! Tekenen kan ik totaal niet dus de onliemiekes lukten nog net. :-)

   Verwijderen
 3. Tof! Ik ga toch maar eens kijken voor die workshops in Gent...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! En gelijk weer een nieuwe hobby erbij. Ik waag me er nog maar niet aan. XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. maar zo schoon zeg!!! echt geweldig! die workshop had ik zo graag ook bijgewoond, maar helaas was dat wat lastig omdat ik nog in Amerika zat :-) (nu effe op bezoek hier ;-) ) In elk geval vind ik dat jij het keigoed kan! en het is aanstekelijk en inspirerend! :-) veel plezier ermee nog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zag het, zo jammer dat je niet op tijd terug in België was, ik had je graag nog eens terug gezien!
   Keigoed kunnen, dat zou ik nog lang niet durven zeggen, maar plezier heb ik er wel in. :-)

   Verwijderen
 6. had ik dat op voorhand gezien dan was ik u daar misschien nog tegengekomen. Maar heb pas berichten zien verschijnen van mooie resultaten als de workshop al gepasseerd was. Heel tof!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat deed ik ook ooit, heel fijn vond ik ook toen! Een nieuwe hobby is altijd goed! Je kan je laten gaan dezer dagen met mooie kaarten en wat een chique kleedje heb je gemaakt, heel leuk!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lees nu pas je berichtje ... fijn dat je het zo leuk vond!! :D

  BeantwoordenVerwijderen