donderdag 30 mei 2013

Het resultaat...

In één van mijn vorige blogposts konden jullie al lezen over de actie van Riet. Van zodra ik het patroon besteld had, ben ik beginnen printen, meten en knippen.

Voor mij heeft het knippen van de tas het meeste van mijn tijd in beslag genomen. Ik had bijvoorbeeld 1 groot vierkant getekend en dat daarna in twee verdeeld zonder aan de naadwaardes te denken. Niet slim dus! En dat lag ook volledig aan mezelf want het staat zeer duidelijk aangegeven in de werkbeschrijving.
Na het knippen raakte de tas wel vlot in elkaar. Alles wordt stap voor stap uitgelegd en van de "cruciale punten" zijn er foto's om de uitleg te verduidelijken. Net zoals in "Zo geknipt!" dus. (dat wil zeggen: super duidelijk!)

Vlak voor het einde liep het nogmaals mis. In al mijn enthousiasme was ik vergeten om de buiten tas om te draaien zodat de goede kant naar buiten zat. Mijn tornmesje heeft dus nog goed dienst gedaan want ik had de sierband er ook al aangestikt, doeme toch. :-) Mijn frank (of euro tegenwoordig) is pas gevallen toen ik het geheel wou omdraaien. Rijkelijk te laat dus!

Ziehier het resultaat van mijn tas:Ik ben er toch wel tevreden over! Ook zin om ze te maken? Het patroon en de werkbeschrijving zijn hier nog steeds te koop!

3 opmerkingen:

 1. Ik vind je tas heel geslaagd ! Mooie stof trouwens. Het patroontje ligt hier ook klaar om er eens aan te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het ook heel geslaagd! Heel vrolijk stofje ook :-) Ik heb hem zelf een tijdje geleden ook gemaakt en vond het een heel tof project.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Het stofje komt van bij Ikea. Ik vond dit ook een hele fijne tas om te maken. En er kan vanalles in ;-)
   Groetjes

   Verwijderen