zondag 17 november 2013

Loving Londen

Londen is een stad naar mijn hart. Gezellig druk en prachtig tijdens de kerstdagen. De mama en ik zijn naar jaarlijkse gewoonte weer twee dagen afgezakt naar de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk.

Op die twee dagen wordt er dan vooral veel gewinkeld, een afternoon tea slagen we niet over en een marktje pikken we ook altijd mee. Na deze twee dagen zijn onze voetjes altijd content als we terug in de Eurostar stappen!

Dit jaar hadden we ook een stop in de winkel Shaukat gepland. Ik had gehoord (gelezen) dat het daar zo de moeite was, dus we namen de metro tot "South Kensington". (Achteraf bekeken was de halte "Gloucester Road" veel dichterbij, onze voeten waren ons dankbaar!)
Het is duidelijk, de naaimicrobe is dus ook terug te vinden als er op citytrip gegaan wordt.

Nog nooit zag ik zoveel verschillende Liberty stoffen bij elkaar. Wat een aanbod, wat een moeilijke keuze!! Ik heb het niet aangedurfd om foto's te maken want de keuze was groot, maar voor de vriendelijkheid moet je er zeker niet zijn. Dat was toch onze ervaring...
De stoffen liggen er op rol, maar ook voorgeknipt. Alle voorgeknipte lappen stof zijn 3 meter lang.
Vooral de kelder was een aanrader, allemaal rekken vol met geknipte lappen stof. Hier heb je dus echt wel je tijd voor nodig!

Hieronder een foto van op hun website:Dit werd uiteindelijk de buit:
Natuurlijk een lap stof van Liberty en ook nog een iets democratischer geprijsd exemplaar. De portemonnee liet het jammer genoeg niet toe om me daar te buiten te gaan...

15 opmerkingen:

 1. Heerlijke tijd gehad zo te lezen, genieten meid! xxxx

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was inderdaad heel fijn, quality time met de mama ;-)

   Verwijderen
 2. zalig genieten zo!!! en mooie keuze... ik kan me voorstellen dat dat ongelooflijk moeilijk is geweest

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was inderdaad een zeer moeilijke keuze! Het ene stofje was nog mooier dan het andere, maar dit stak toch echt mijn ogen uit ;-)

   Verwijderen
 3. Verdorie.....geleden van maart dat ik er nog eens was.....DRINGEND weer naar daar !!!! Ik ben gewoon ZOT van Londen. Ik geniet vanaf ik uit den treinndaar stap ! En thuis zeg ik nog dikwijls tegen mezelf : mind the gap of doors opening of next station is south kensington
  Hihi soms een beetje getikt ikke....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik versta u! Ik ben ook zot van Londen, ik geniet daar elke keer zo hard van en dieje metro is inderdaad zo een gemak! Mind the gaps please ;-) de kraampjes in Camden zijn ook elke keer weer een must! Ik kijk al uit naar de volgende keer jong!

   Verwijderen
 4. Ooo... Londen! Zalige stad. Het is al veel te lang geleden dat ik daar nog was. Fijne buit heb je binnengehaald!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben eigenlijk nog nooit in Londen geweest. Zo te horen moet ik er echt eens werk van maken! Mooie buit hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, zeker en vast! Ik vind Londen echt een aanrader, zeker eens doen als je de kans krijgt! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Amai, proficiat, jij hebt je goed kunnen inhouden! :-) En, al een ideetje wat je ermee wilt maken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, op stoffengebied heb ik me ingehouden, in de andere winkels daarentegen...

   Verwijderen
  2. En het gaat onder andere een rokje worden, maar ik ga eerst op zoek naar het perfecte patroon voor ik er mijn schaar inzet ;-)

   Verwijderen
 8. Ik vertrek volgende vrijdag met een paar vriendinnen...shoppen till we droppen..:-) We zijn wel nog op zoek naar tips om lekker te lunchen of dineren.???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zalig! Smeert uw voetjes al maar in ;-)
   Wel, in. Camden zijn er heel veel kraampjes waar je iets te eten kan kopen, de eerste dag eten wij daar altijd iets, de sfeer is er zo fijn!
   Voor het diner heb ik niet echt een aanrader, wij hebben deze keer iets gegeten in de buurt van Kings Cross Station. De tweede dag doen we altijd een afternoon tea als middageten.
   Daarvoor gaan we naar het Strand Palace Hotel in Covent Garden. Daar kan je naartoe van 12u tot 17u voor de afternoon tea, zo heb je veel speling. Er zijn daar twee soorten afternoon tea, covent garden afternoon tea en strand palace afternoon tea, dit jaar probeerden we de strand palace versie, maar wij hebben liever de covent garden versie ;-). We blijven dan ook altijd nog wat plakken op het marktje daar, het is er ook heel gezellig!

   Verwijderen
 9. Wow, leuke winkel precies! Londen heeft ook echt mijn hart gestolen...Die moderne architectuur die zo natuurlijk samengaat met het oude... Fantastisch gewoon!

  BeantwoordenVerwijderen