woensdag 6 november 2013

Rock 'n roll...

Op vrijdag 1 november werden we op een trouwfeest verwacht. De bruid had het liefst dat de mannen in kostuum opdoken. De ladies vonden dus dat ons mannen hun beste pak mochten bovenhalen! Op hun beurt vonden zij dat ze dan een das van Metallica mochten bestellen. (tot wij de prijzen zagen, 53 dollar is toch een beetje overdreven...)

Simpel, dacht ik, ik maak gewoon zelf een das en flock er het logo van Metallica op! Zo gezegd, zo gedaan. De das op zich was eenvoudig in elkaar te krijgen, ik gebruikte deze tutorial. Mijn stof was voldoende groot om de das in 1 stuk te knippen, ik heb het patroon dus gewoon aan elkaar geplakt en in 1 keer geknipt.

De afwerking was een verschrikking, dat heeeeeeeele stuk met de hand dichtnaaien met een onzichtbare steek... Mijn naaiskills met de hand laten te wensen over dus voor mij was dat een helse karwei.
Het officiële logo bleek toch net iets te gedetailleerd om zo klein uitgesneden te krijgen. Het werd dus het logo van de laatste nieuwe cd, onze die hard fans konden er mee leven.

Als detail langs de binnenkant was ik eerst op zoek naar stof met gitaren erop, maar ik vond dit niet zo meteen. Het werden dus doodskoppen, daar waren ze ook gelukkig mee.
Uiteindelijk stonden ze te glunderen in hun kostuum met hun splinternieuwe Metallica-dassen. Ze waren zo fier dat die dassen van de hele avond niet uitgegaan zijn. Iedereen gelukkig!

De bruid had trouwens zelf een kleedje voor op het avondfeest gemaakt. Het was Marilyn Monroe stijl met een open rug, prachtig!

8 opmerkingen:

 1. Foto's! :-) (van dat kleedje he)
  Je dassen zijn echt heel mooi geworden. Ongelooflijk hoe je dat logo daar zo fijn hebt op gekregen.
  En doodskoppen, dat past toch ook een beetje in de sfeer van 1 november he. Ik ben benieuwd om te horen hoe het geweest is!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk, deze zelfgemaakte dassen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk gedaan! Vraagje: als ik op de tuto-link druk, vind ik wel de uitleg, maar nergens het patroon. Waar zit dat ergens verstopt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt gelijk, blijkbaar is het patroon ondertussen verwijderd...
   Er staat geschreven dat ze er fouten in ontdekt hebben en dat ze het aan het herbekijken zijn, hopelijk duikt het snel terug op.
   Ik vrees dat ik het ook niet opgeslagen heb dus ik kan het je ook niet digitaal bezorgen...
   Zo jammer!

   Verwijderen