zondag 26 januari 2014

Harlequins of love...

De titel kan op twee dingen slagen, een nieuw kleedje of een liedje van de groep Customs. In dit geval gaat het om een kleedje! De "Harlequin" uit het nieuwe tijdschrift "La maison Victor" stak al een tijdje mijn ogen uit. Simpel en snel resultaat, dat is volledig mijn ding wanneer ik weinig tijd heb...
Lazy Sunday veranderde in productieve Sunday en dit is het resultaat:


Normaal gezien zou het een kleedje moeten zijn, maar aangezien ik een lap kocht in de Kringwinkel, had ik net niet genoeg stof om er een kleedje van te maken. Een tuniek dan maar! Ook voor de afwerking van de mouwen en de hals moest ik creatief zijn. In plaats van een beleg of een halsbies uit de stof zelf, gebruikte ik een gekleurd biaislintje. Het resultaat staat me wel aan, de rode biais geeft wat kleur aan het geheel. In de wintermaanden mag het ook wel fleurig, vind ik zelf.

Morgen zal ik op de naailes toch nog eens vragen wat ik aan de mouwen kan doen. Ze staan een beetje raar als ik het kleedje aan heb. Ik vrees dat dat gewoon het effect van een aangeknipte mouw in een wollen stofje is, maar onze lerares weet waarschijnlijk wel raad!

Voilà, dan ga ik nu de zondag met een voldaan gevoel toch nog gezellig in het zeteltje afsluiten!

4 opmerkingen:

 1. Zo op de kapstok zien die "mouwen" er anders heel goed uit!
  Mooi met die rode bies. Mooier dan een beleg vind ik.
  Ik kreeg onlangs dat Victorboekje in handen... staan leuke dingetjes in.
  Ik ga het me toch ook aanschaffen.
  Fijne week!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben al benieuwd om het "aan"-resultaat te zien vanavond in de les! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi: ik houd van de combinatie rood-blauw.

  En naailes! Heerlijk. Ik wou dat ik ook de tijd vond, dan kon ik eindelijk de naaifinesses leren!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! De naailes is inderdaad heel fijn, dit is nu het derde jaar en we hebben een hele toffe lerares en een aangename groep vrouwen.
   Het is soms druk om er elke week naartoe te gaan, maar dat zijn 3 uurtjes me-time. Ik slaag er geen enkele over! Misschien kan je toch ergens proberen om er enkele uurtjes tussenuit te knijpen? ;-)

   Verwijderen