donderdag 15 mei 2014

Haar tas versus "Mijn tas"

Moederdag. Bij ons is het toch de traditie om de mama’s dan eens extra in de bloemetjes te zetten. Natuurlijk zien we ze elke dag graag, maar op die dag kan er wel een extra verwennerijtje vanaf.

Vorig jaar maakte ik een zakje om haar boterhammetjes mooi verpakt mee naar het werk te nemen. (handtassen zijn natuurlijk altijd net te klein!). Toen ze mijn tas voor Syrië van Riet zag, liet ze eens vallen dat die er toch wel heel knap en handig uitzag. Daar dacht ik aan terug bij het zoeken naar inspiratie voor een fijn Moederdag cadeau.

Uiteindelijk werd het weer een fameuze race tegen de klok. Zaterdag kon ik me niet inhouden om het boek “Mijn tas” gesigneerd op de kop te tikken, dus ik ging even langs bij Elisanna en Fynn in de Standaard Boekhandel van Leuven. Kijk wat een prachtexemplaar, ik popel om aan de Leonie te beginnen:


Dat betekende ook wel weer wat minder tijd om aan de tas te werken en blijkbaar was mijn inschatting van de tijd die je er aan werkt nogal mis.
Zondagnamiddag om half 5 klokte ik af. Oef, gelukt! Ik kon er niet de hele zondag aan werken want de mama van de wederhelft kan natuurlijk niet overgeslagen worden. We gingen  samen iets eten op de middag. Nadien nog snel de laatste afwerkingen en we konden naar ons mama! Dit is het resultaat:Aangezien ons mama graag bakt en nieuwe dingen uitprobeert, stopte ik er ook nog een doe-box in om cakepops te maken. Beide cadeautjes waren haar op het lijf geschreven, maar haar blije gezicht bij het zien van de tas gaf mij toch de grootste voldoening! Maandagochtend kreeg ik een sms om te zeggen dat ze al op weg was naar haar werk met haar nieuwe tas en dat ze eens goed ging 'stoeffen'.
Moeders en de trots op hun kinderen, het doet wat met een mens!

11 opmerkingen:

 1. Mooie tas!
  Ik denk dat de inspiratie op was bij de dames, na het schrijven van het boek, want we kregen allemaal een identieke boodschap. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai ja, schoon tas!! Ik ben ook wel benieuwd naar dat boek!!! Ik kreeg wat budget voor stof voor mijn eigen huisbroek (en nog een beetje meer)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook zelfde boodschap in het boek. En gelijkaardige plannen voor moeder dag. Gelukkig vieren wij dat in augustus en heb ik nog wat meer tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amaai heel mooi! Ook het stofke! Er mag best heel erg hard mee gestoefd worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super tas!
  Blije mama allicht.

  Toevallig heb ik net voor de dochter ook een tas gemaakt. Ze lijkt er lichtjes op. Ik schrijf er binnenkort iets over.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou, als ik zo'n hippe tas kreeg van mijn dochter (die ik niet heb, wel 2 zonen) zou ik ook gaan stoeffen! Nu moet ik mijn tassen zelf maken, maar dat vind ik ook heel plezant, ik koop nooit een handtas of tas meer sinds ik een goede naaimachine kreeg van hubbie!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke tas, die zal zeker geshowd worden. :)
  (check je even mijn blog: dayydreamm.blogspot.be, ik heb je adres nodig. ;) )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat noem ik nu nog eens een happy tas!
  Een mens zou voor minder gelukkig worden.

  BeantwoordenVerwijderen