woensdag 7 mei 2014

Knopen – Buttons – Boutons – Knopfen

Dat ik graag naar rommelmarkten ga, is volgens mij al geen geheim meer. Tussen de vragen die ik van Maren kreeg voor de Liebster Award stond er een vraagje of ik nog leuke rommelmarkten wist. Ik gaf de rommelmarkt in Lovenjoel op 1 mei als tip mee. Uiteindelijk zijn we daar samen met de wederhelften, een bevriend koppel en in haar geval kroost naartoe getrokken.

Zoals gewoonlijk was het manvolk op zoek naar pareltjes van platen en waar de vrouwen naar op zoek gingen, kunnen jullie waarschijnlijk wel al raden?! Creatieve spulletjes en prulletjes dus! Vele plastic bakken werden doorzocht op zoek naar net DIE plaat om hun (ondertussen wel aardige) collectie uit te breiden. Ze gingen naar huis met enkele nieuwe juweeltjes. Wij ook!

Het fijne aan deze rommelmarkt was dat het niet om "professionele" rommelmarktverkopers ging, maar echt over gewone mensen die letterlijk hun "rommel" verkopen. Je kan dus leuke dingen op de kop tikken voor een zacht prijsje.

Deze keer werd dit mijn buit:Een lap stof, een mini naaidoosje en ook nog twee ijsdozen vol knopen. Die namiddag/avond heb ik heb me goed geamuseerd met het sorteren van de knoopjes. Ik ging toen van de twee dozen naar dit:En uiteindelijk naar dit:
Ik maakte de knopen per soort aan elkaar om ze niet allemaal opnieuw te moeten sorteren nadien. Het blikken doosje is een souvenir van een tripje naar Boulogne Sur Mer (meer bepaald vanuit het prachtige aquarium Nausicaa, een aanrader!).

Het fijne is dat het niet allemaal om "eenlingen" gaat, van de meeste knopen zaten er meerdere in de doosjes verstopt.Volgens mij moet ik voor de komende projectjes niet meteen meer naar de winkel om een bijpassend knoopje...12 opmerkingen:

 1. leuke buit! en wat een sorteerwerk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha je knopen sorteer je in dezelfde dozen als ik... Action?
  Ik moet zeggen dat je wel een supervangst deed... ook je stofje vind ik
  heel mooi. Benieuwd wat je er van gaat maken.
  Ik ben helemaal fan van je blikken vissedoosje. Zo origineel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wel, mijn stofje dacht ik eigenlijk te gebruiken voor een tas voor ons mama hare moederdag (weer heel op tijd, het wordt weer last minute...), maar de juf op de naailes heeft me op andere gedachten gebracht. Het zal waarschijnlijk een kleedje worden, maar het hou en wat, daar ben ik nog niet uit.
   Toen ik het doosje zag liggen in de souvenirshop kon ik niet anders dan het te kopen, ik was ook meteen fan!

   Verwijderen
 3. Dus... jij woont niet ver uit mijn buurt! Als je Maren kent, die ken ik ook en daar ben ik al een paar keer geweest. Zelf woon ik in Landen. Bovendien werk ik in Pellenberg. Jullie hebben echt wel heel goede aankopen gedaan daar, heb spijt dat ik niet thuis was. Je blikken visdoosje is echt geweldig leuk! Aan knopen de eerste maanden geen gebrek!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan wonen we inderdaad in elkaars buurt. Ik woon in Kumtich, Landen is dus absoluut niet ver. ;-)
   Ja, we waren in onze nopjes met de aankopen, die rommelmarkt is echt wel een aanrader voor volgend jaar eventueel!
   Groetjes

   Verwijderen
 4. Wat een leuke vondsten zeg! Ik ben ook dol op knopen. Je vissenblik vind ik enig! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. schitterende buit, en wij gaan traditionel ieder jaar op 1 mei naar de rommelmarkt in de abdij van Vlierbeek. Ook een aanrader vind ik.

  BeantwoordenVerwijderen