woensdag 17 december 2014

Voor appelen en peren - take one

Zoals velen onder jullie sprak het dames T-shirt uit Zo Geknipt! 2 mij al van in het begin aan. Ik durf zelfs zeggen dat het één van de hoofdredenen was waarom ik dit boek zo graag in mijn collectie wou. Lang leve mijn verjaardagscadeau!

Zo gezegd zo gedaan, een nieuw T-shirt ging het worden. Ik ging aan de slag met mijn rekenmachine en tekende het patroon uit volgens de berekende maten. Een wiskundeknobbel heb ik nooit gehad en cijfertjes spreken me veel minder aan dan talen, dus ik vrees dat daar het schoentje wringt.

Vorige week maandag dacht ik even dat het een versie voor de vuilbak ging worden. De lengte lag ver buiten mijn “comfortzone” en de mouwen spanden toch wel heel hard. Voor de rest paste het eigenlijk perfect. Mijn reken- OF meetskills hebben het volgens mij eventjes laten afweten aangezien ik nog geen enkele versie zag passeren met te nipte mouwen! De schuld ligt dus volledig bij mij en absoluut niet bij het ingenieuze patroon.

Omdat ik tot op dat punt toch wel tevreden was over het resultaat, wou ik niet opgeven. De mouwen moesten er aan geloven en werden terug losgetornd. Ik knipte een “spie” om er tussen te stikken zodat ze iets ruimer werden. Opnieuw gepast, goedgekeurd en afgewerkt. De spie zit verstopt onder mijn armen, dus niemand die dat ziet… (kijk gerust eens na of het jullie opvalt)

Mijn volgende probleem was de lengte. Een gevoel van constant aan het T-shirt trekken kwam opzetten en ik knipte een band die dubbel zo hoog was als voorzien. Ook dat bleek de perfecte oplossing! 

De knoopjes liet ik achterwege in dit exemplaar, ik vond de band met het splitje op zich een plezant accent. Halskettingen heb ik in maten en soorten dus dat vond ik voldoende om het geheel te breken. Benieuwd naar het resultaat? Voilà:

Met dank aan mijn collega voor het maken van de foto. :-) 

Eind goed, al goed, ik produceerde een T-shirt dat volledig naar mijn zin is. Voor mijn part is het een aanrader! Alvorens aan take two te beginnen, ga ik denk ik maar eerst opnieuw aan de slag met meetlint en rekenmachine… 

24 opmerkingen:

 1. Heel mooi! Het splitje is idd een leuk accent!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel goed gelukt.... ik moet nog beginnen meten, tegen de zomer misschien.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gedaan! En goede fotograaf precies.. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schoon gemaakt !! Goed idee van die brede band - ik zit ook altijd te trekken en te sleuren om bloezen "naar beneden" te krijgen ;-)... Bovendien is die brede band een mooi detail !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. DIE WIL IK OOK!!!!!! Wat een prachtig modelletje, het staat je echt geweldig, ook de kleur en dan in combinatie met die halsketting, echt de max! Ik kocht pas geknipt 1 waar ik tot nu nog niks uit gemaakt heb, dus voor ik deel 2 koop misschien best eerst daar eens iets uit maken......
  Maar dit houd ik in mijn hoofd voor later. Dikke proficiat!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Idd, staat je super! Té nipte mouwen kwam ik ook nog niet tegen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij staat je super. Knap werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. die zit perfect. Heel mooi modelletje. En de kleur gaat inderdaad goed bij je halsketting (zelf gemaakt ook?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen, deze is een gekochte ketting. Gekozen door mijn wederhelft!

   Verwijderen
 9. Awel dat boekje staat ook op mijn verlanglijstje... (nu hoop ik nog sterker dat ik dat met Kerst als cadeautje ga krijgen)... Dat modelleke is echt top en goed van je om op het idee van die spie te komen. Ook al zou je dat zien... gewoon hip is dat! Ge staat er goed mee! In een ander stofke lijkt dat dan weer een totaal ander bloesje! Dus op naar het volgende exemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, die brede band met dat splitje is een heel leuk accent! Tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Deze wiskundige wil altijd wel eens helpen met rekenen ;-) Je hebt het toch maar netjes opgelost gekregen en wat een prachtexemplaar, Anneleen! Die kleur staat je ontzettend goed!
  Ik weet nog niet welk stofje ik hiervoor ga kiezen... Ik ben zo'n moeilijke beslisser.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik zal eens afkomen, dan kunnen we samen aan het patroontekenen gaan. ;-)
   We missen je op de naailes! De logica is soms ver te zoeken nu. :-) :-) :-)

   Verwijderen
 12. Heel leuk exemplaar! ik ben fan... zeker ook door het leuke kleurtje. Het boek ligt hier ook klaar, al heb ik er nog niks uit gemaakt... schaam schaam

  BeantwoordenVerwijderen
 13. staat op mijn lijstje om te doen, maar nog veel meer boven aan het lijstje om eerst te doen. heel leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. deze staat ook op mijn lijstje... mooi exemplaar van jou!!
  chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha, staat ook nog op m'n lijstje.
  Boek lag hier onder de kerstboom, ook alleen al omwille van dit shirtje.
  Ik zal zeker rekening houden met je opmerkingen, nameten en aanpassen is dus de boodschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. ah nu zie ik uw gezicht ook eens, er is trouwens iets mis met mijn leeslijst, jij verschijnt er niet meer vanzelf...ik ga dat eens nakijken !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oef! Ik ben niet alleen met te nipte mouwen!! Blij dat te lezen... Ik ga er ook een spie moeten tussen steken want ik krijg mijn onderarmen er met moeite in ... en 't is nu niet dat ik zoooo'n dikke armen heb... (Die van jou is trouwens heel mooi geworden!)

  BeantwoordenVerwijderen