dinsdag 10 maart 2015

Kleine meisjes verwennerijtjes

Zoals jullie misschien wel al gelezen hebben bij Karolien, zette zij na twee schatjes van jongetjes een pracht van een dochter op de wereld. Na enkele jaren samen op de naailes, kunnen we elkaar echt wel vriendinnen noemen, het klikt in ons groepje!

Hoe kunnen we dat dotje beter verwelkomen dan met een 100% handgemaakt cadeautje?! Op het geboortekaartje kreeg een vosje de centrale rol, daar komt dus mijn inspiratie vandaan.

Een knuffel maakte Karolien zelf al, dus dat vond ik geen optie meer. Onze andere naailescollega is een echte heldin in het dekentjes maken dus dat liet ik lekker aan haar over! De ideeën waren er al snel, maar door de pech die op mijn weg kwam, werd het dit keer een noodgedwongen last minute. De babyborrel was namelijk de zondag nadat ik uit het ziekenhuis mocht vertrekken. Achter de naaimachine zitten is toch ook rusten zeker?!

Ook dit keer rolde er een hoesje voor een lampje van onder mijn naaimachine. Ik koos voor een vrolijke oranje print met rode flockfolie. De naam maakte ik in het lettertype van het geboortekaartje.Een slabbetje komt altijd van pas, dus daar voorzag ik er twee van. Eentje in de stof van het lampje, eentje in een vosjesstof. 


Tot slot maakte ik een kussenhoes met daarop ook weer een vosje. In de staart flockte ik haar naam. Van het resultaat was ik toch wel in mijn nopjes. Ons mama is zo lief geweest om mij last minute nog wat vliesofix te halen omdat ik mij nog wat plattekes voelde...


En tot slot nog een foto van het geheel:


Geniet ervan Karolien, het is met veel liefde en plezier gemaakt!

22 opmerkingen:

 1. Mooi pakketje! De kussenhoes is mijn favoriet. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook voor mij is het kussenhoesje de max ! De naam in de staart, super leuk detail !
  Ik denk dat de mama van Lieselot wel heel blij zal zijn met zo'n mooie cadeautjes !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige cadeautjes! Supermooi geflockt! Een warm welkom voor Lieselot!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Knap ! Prachtige stoffen gekozen, helemaal passend bij een vossenkaartje !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De mama van Lieselot is SUPERsupersuperblij met al die mooie cadeautjes! Wat een overrompeling! Stuk voor stuk prachtig gemaakt! En vooral... dat je dat allemaal gedaan hebt terwijl je nog maar pas uit het ziekenhuis was en eigenlijk had moeten rusten... Dat maakt dat de appreciatie nog eens zoveel groter is (als dat nog kan ;-))! Echt, Anneleen, een superdikke merci! Ik kan maar met moeite uitdrukken hoe blij ik ermee ben. Het lampje krijgt absoluut een mooi plaatsje eens we haar in haar eigen kamertje installeren (voorlopig slaapt ze nog in onze kamer) en het kussen? Dat is nu al in gebruik in onze living. Kan ze er elke dag naar kijken ;-)
  PS: Ik moet Lieselotje verontschuldigen dat ze het aangedurfd heeft haar slabbetje al vuil te maken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat doet me er trouwens aan denken dat ik dringend eens een blogpostje moet schrijven over het geboortekaartje en de doopsuikerzakjes!

   Verwijderen
  2. Ja, ik wou het kaartje niet tonen voordat jij dat gedaan had haha. ;-) En je weet, ik heb dit echt met heel veel plezier gemaakt. Zeker ook omdat ik wist dat jullie een zelfgemaakt cadeau kunnen waarderen. :-)

   Verwijderen
  3. Inderdaad, een zelfgemaakt cadeautje apprecieer ik zoveel meer dan een cadeautje dat snelsnel in de winkel gekozen is, omdat er zoveel tijd en liefde ingekropen is en het ook vaak zoveel meer doordacht is, echt iets op maat van de bestemmeling.
   Ik vind het echt prachtig! Ik kan er blijven naar kijken! En als naaivriendin kijk ik dan ook nog eens extra naar de details natuurlijk: perfecte afwerking!

   Verwijderen
 6. Indrukwekkend veel cadeautjes krijgt Lieselotje.
  Haar mama zal wal heel tevreden zijn geweest!

  Mooi gedaan!

  Gaat het al beter met je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fysiek wel, zolang ik mijn vetarm dieet volg, zou ik pijnvrij moeten blijven tot aan de operatie. (en nadien natuurlijk ook)
   Emotioneel is het een ander verhaal. ;-)

   Verwijderen
 7. Mooi!! Vooral het kussen, knap gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige cadeautjes heb je gemaakt! En dat nog wel last minute! Dit zal toch zeker wel erg gewaardeerd worden, gezien je inzet nadat je pas het ziekenhuis had verlaten. Jij kan toch wel een pak beter met je naaimachine overweg dan ik lijkt me, te zien aan wat je allemaal maakt, top!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen idee of ik beter overweg kan met de naaimachine, maar waar ik wel zeker van ben is dat jij een wonder bent met de brei- en haaknaalden. ;-)

   Verwijderen
 9. Wat een mooie cadeautjes heb je gemaakt voor de kersverse baby! Leuk dat jullie elkaar via naailes leerden kennen en dat het zo klikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is prachtig!! wat een mooi geheel. Die gaan daar geniet van hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een mooie kado's. Echte verwennerij voor dat kleine meisje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amai Anneleen, zo schoon gemaakt ! Echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen