maandag 11 mei 2015

Pot vol koekjes - die waar je nog werk aan hebt...

Moederdag… Ons mutti verdient elke dag appreciatie voor het mama-zijn, maar op die dag verdient ze het toch nog een tikkeltje meer. Mijn broer en ik sponsorden haar een nieuw kastje dat ze graag zag, maar ik gaf haar toch liever nog iets persoonlijker.

DE Pot-vol-koekjes van Gewoon Marieke stak al lang mijn ogen uit om eens te proberen. Het is een pot waarin je laagjes maakt met de verschillende droge ingrediënten om koekjes te maken. De ontvanger voegt de natte ingrediënten toe en bakken maar!

Mutti bakt heel erg graag dus dat was extra motivatie om er eindelijk eens werk van te maken.
Het moeilijkste aspect vond ik het vinden van de juiste pot! Wiskunde is niet mijn sterkste kant en ik wou wel eindigen met een mooi gevulde pot. Recepten herberekenen liet ik dus wijselijk aan mezelf voorbijgaan. Het moest en zou dus een pot worden van 600ml! Hoe moeilijk kan het zijn? Juist ja, ZEER moeilijk!

Uiteindelijk vond ik soelaas in mayonaise potten, hoera! Je hoort het waarschijnlijk al komen… Het afwassen en ticket afpellen nam meer tijd in beslag dan het geheel omtoveren tot een Pot-vol-koekjes.

En terwijl ik dan toch zo goed bezig was, maakte ik er ineens twee. Ook eentje voor mijn tweede moeder, mama Son, de ma van mijn beste vriendin.

Natuurlijk kon ik het niet laten om er een lapje stof over te trekken, we zijn naaisters voor iets zeker?! Het fleurige effect is mooi meegenomen. De labels maakte ik zelf en kleefde ik op de pot met mod podge. Ziehier de potten, zusterlijk naast elkaar:


De reacties? Mutti zag al mogelijkheden om dit als cadeau te maken voor de creatieve madammen van de KVLV. Mama Son stelde zich meteen de vraag waar je zoiets leuks in godsnaam kon kopen?! Missie geslaagd.

11 opmerkingen:

 1. Heel tof en heel mooi. En als de natte spullen erbij komen, dan bakken en smullen maar.
  Grtjs
  Daniëlle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Echt een heel leuk idee! Geef het lekker door!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een geweldig lekker en tof moederdagcadeau!!! En nog mooi in die potten ook! Mmmm

  BeantwoordenVerwijderen
 4. bij welk cvo volg jij les misschien? ook in mechelen? groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen, in Boutersem. ;-)
   Amai, zijn er zoveel personen ingeschreven in Mechelen?!

   Verwijderen
 5. Die pottekes zien er super schoon uit !! Eigenlijk te schoon om de inhoud ervan te bakken, want dan zijn ze leeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zeg Anneleen, nu al drie potten met mayonaise moeten leeg eten hé!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad ja! Gelukkig eet onze papa graag mayonaise. ;-)
   De potten zijn voor veel volk, er wordt ook eten bijgemaakt voor oma en opa en aangezien we thuis grondwitloof hebben, staat rauw witloof met mayonaise redelijk vaak op het menu!

   Verwijderen