Zoals jullie hier en op vele andere fijne blogs al eerder
konden lezen, waren wij enkele weken geleden terug te vinden op de Zandberg in
Tessenderlo. De glimlach plakt nog steeds op mijn gezicht als ik er aan terug
denk of naar de foto’s kijk.
Nu had ik nog iets beloofd, namelijk het recept van de
mysterieuze chocolade salami. Hé? Ja, een salami van chocolade. U bent gewaarschuwd, maken op eigen
risico! Persoonlijk vind ik het een gevaar om in de frigo te hebben... Goed op
tijd, ik weet het, maar beter laat dan nooit.
Het recept komt van Lu en vond ik hier (eigenlijk was ons mama de eerste ontdekker).
Wat heb je nodig?
Wat heb je nodig?
- 20 Petit Beurre koekjes
- 200g pure chocolade (belangrijk, met melkchocolade wordt het te zoet)
- 100g boter
- 1 ei
- 100g bloemsuiker (+ 2 eetlepels indien gewenst)
- Een handvol marshmallows
Hoe maak je het?
Doe de boter in een pannetje en verwarm op een zacht
vuurtje. Laat de boter niet bruinen! Voeg nadien de pure chocolade toe en laat
zachtjes smelten. Haal de pan van het vuur en laat heel even afkoelen. Voeg dan
het ei en de fijne bloemsuiker toe. Goed roeren!
Hak de Petit Beurre koekjes in stukjes. Ik hak ze in de
lengte in drie en dan in kleinere stukjes. Verkruimel ze niet! Snij ook de
marshmallows in kleine stukjes. Meng dit goed onder het chocolademengsel.
Neem een stuk bakpapier van 70 cm (zo heb je nog ruimte
genoeg om de “worst” toe te draaien) en verdeel het mengsel er in de lengte op.
Laat ongeveer 10cm over aan elke kant. Rol op tot een worst en draai de uiteinden
dicht zoals bij een snoepje. Leg in de koelkast en laat enkele uren opstijven.
Hoe maak je er een echte worst van?
Wanneer de worst voldoende opgesteven is, haal je ze uit de
frigo en laat ze even op kamertemperatuur komen. Haal ze uit het bakpapier en
rol ze, indien gewenst, door wat bloemsuiker. Zo krijg je het effect van een echte
worst. Snijd de worst in schijfjes en smullen maar!
Ze viel in de smaak tijdens de picknick. Vee, Claire en ik
namen de zware taak op ons om er in de auto op weg naar daar al eens van te
proeven! Ah ja, we moesten toch zeker zijn van de kwaliteit?! Goedgekeurd door het test panel werd ze ook voorgeschoteld aan de andere blogmadammen.
Verder wacht mijn echte Janusje-tas nog op zijn afwerking. Vorige dinsdag had ik het geluk om een plezante workshop te volgen bij Kris met Claire als geduldige juf. Afgewerkte exemplaren kan je bij de rest wel al bewonderen. Een echte dachshundietas bij Brigitte, een huisjestas die bijna een rugzakje werd bij mAndarieneke, een groter uitgevallen exemplaar bij Onliemie en ook Janusje heeft me na de workshop nog ingehaald met een prachtexemplaar. Het wordt dus hoog tijd om mijn naaimachine van stal te halen! Hopelijk snel meer... Sneak preview:
Verder wacht mijn echte Janusje-tas nog op zijn afwerking. Vorige dinsdag had ik het geluk om een plezante workshop te volgen bij Kris met Claire als geduldige juf. Afgewerkte exemplaren kan je bij de rest wel al bewonderen. Een echte dachshundietas bij Brigitte, een huisjestas die bijna een rugzakje werd bij mAndarieneke, een groter uitgevallen exemplaar bij Onliemie en ook Janusje heeft me na de workshop nog ingehaald met een prachtexemplaar. Het wordt dus hoog tijd om mijn naaimachine van stal te halen! Hopelijk snel meer... Sneak preview:
(wees gerust, ze is wel degelijk al in een verder stadium dan hierboven!)
Hij is dus echt zalig hé mensen !!!!
BeantwoordenVerwijderenNu heb jij geen excuus meer om hem niet te maken haha. ;-)
VerwijderenOf misschien de vakantiekilos? ;-) hopelijk was het plezant!
Het was echt relaxen.....met het gevolg dat de weegschaal aan het volgende tiental is geraakt....slik.....
VerwijderenIk vond hem ook super op de zandberg.
BeantwoordenVerwijderenHet lijkt me inderdaad een gevaarlijk iets om in huis te hebben.
Ga hem zo snel mogelijk maken.
Mercikes , he?
Fijne dinsdagavond,
Brigitte
Graag gedaan! Smakelijk. :-)
VerwijderenJa, ze zijn lekker bevonden door het testpanel! Maar ik spaar het receptje toch maar voor als ik eens een dessert moet voorzien. Dat hier in huis hebben, dat komt niet goed...
BeantwoordenVerwijderenNee, dat komt echt niet goed, ik durf dat alleen maar maken om uit te delen haha. ;-)
VerwijderenJa zég Anneleen !! Weet gij wel hoe gevaarlijk dat is, zo een recept hier plaatsen ??
BeantwoordenVerwijderenNeem uw verantwoordelijkheid op, want ge gaat schuldig zijn aan :
* leverproblemen
* gewichtsproblemen (vooral overgewicht dan)
* te hoge cholesterol
bij al uw lezeressen !
;-))))
Ik heb mijn verantwoordelijkheid opgenomen door te schrijven dat het maken op eigen risico is haha. ;-)
VerwijderenNu is het aan jullie om voldoende karakter te hebben om die worst niet helemaal zelf op te snoepen. :-) :-) :-) :-)
Die worst was wel héél lekker, maar ook ik ga hem niet direct maken. Weet zeker dat hij veel te vlug op zou zijn ;). Receptje wordt bewaard voor als ik nog eens een lekker cadeautje nodig heb.
BeantwoordenVerwijderenBen benieuwd naar je afgewerkte tas!
De tas, ik hoop er heeeel snel tijd voor te hebben!
VerwijderenHier wordt de worst al eens gemaakt voor op het werk bij de koffie. :-)
Hmmmm klinkt lekker! En met zoveel goede recensies.... Moet ik m natuurlijk wel snel maken om te proeven :D
BeantwoordenVerwijderenGroetjes, Wendy
Zeker eens doen ja!
VerwijderenDa ziet er superlekker uit Anneleen en eigenlijk ken ik dat ook wel, maar wij maken er een taart van een koekjesgateau, maar het proeft bijna hetzelfde denk ik, heerlijk, jeugdherinneringen voor mij! Bij de andere blogsters leesde ik al van jullie ontmoeting op de zandberg, heel kort bij mijn geboortehuis in Vorst-Laakdal en waar ik als kind heel vaak met de fiets naartoe ging in de vakanties met mijn mama en mijn zusje. Je tas zal je toch nog eens moeten afmaken, maar dat zal je wel lukken!
BeantwoordenVerwijderenGrtjes, rita.
De tas afmaken op zich is geen probleem, het is de tijd ervoor vinden. Momenteel is het heel erg druk, jammer genoeg met minder fijne dingen dan naaien en prutsen. :-)
VerwijderenKoekjestaart ken ik, maar het is toch nog iets anders van smaak.
Ik kende de Zandberg nog niet tot voor de picknick, heerlijk plekje vond ik het! Leuke plek om op te groeien lijkt me!
De "saucisson" was/is heel lekker. Dank u voor het recept. Ga ik zeker eens maken.
BeantwoordenVerwijderenNog veel succes met het afwerken van je tas.
Moet ik eens uitproberen!
BeantwoordenVerwijderengrtjs Saartje
http://saartjeathome.blogspot.be
Ben hier vanop de camping snel aan het bijlezen in Blogland... ha eindelijk het heerlijke recept... dat ga ik meteen proberen als we weer thuis zijn... njammie... merciekes voor het delen van het recept!
BeantwoordenVerwijderenAllé hup verder werken aan jouw tas hoor!!! Een deadline stellen anders gaat ze blijven liggen...een hele zomer en dat mag niet...daarvoor is ze veel te schoon!!!
Lieve groetjes!!!
aangezien ik met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan zeggen dat zo een worst zeer snel binnengespeeld gaat zijn, moet ik een risicoverminderende factor inbouwen : als we dat nu eens samen maken, dan kunnen we elk al maar de helft opsmullen; en kunnen we elkaar wat intomen :-)
BeantwoordenVerwijderen