woensdag 14 oktober 2015

Handwerkweekend by Hoemmelke

Een paar maanden geleden vroeg Maren mij of ik geen zin had om mee te gaan op handwerkweekend. Dat klonk eerlijk gezegd als muziek in mijn oren! Een heel weekend naaien met alleen maar gelijkgestemde zielen, bring it on… Veel overtuigingskracht had ze dus niet nodig, het idee sprak me meteen aan.

Een paar weekends geleden was het eindelijk zo ver. Bestemming: Neufchateau. Spannend! Bij vertrek kende ik alleen Maren en Sylvie, maar dat duurde niet lang. Het bleken stuk voor stuk plezante madammen te zijn. We hadden in ieder geval al minstens 1 onderwerp om over te praten natuurlijk...

Mijn Opel Corsa zat letterlijk bijna tot aan het plafond vol geduwd, het is dan ook geen grote auto… Met een klein beetje schaamrood op de wangen, kwam ik aan bij Maren met mijn rijkelijk gevulde vierwieler. Die rode wangen verdwenen snel toen ik in het oog kreeg dat zij ook behoorlijk wat spullen in de koffer had zitten.

Na wat puzzelen om alles erin te krijgen, konden we vertrekken! Onderweg kregen we een waarschuwing van de anderen dat er een grote file stond vlak na afrit 21 en dat we misschien beter een andere weg konden volgen. Zo gezegd, zo gedaan… We namen de afrit, een détourke door Ciney om nadien enkele afritten EERDER opnieuw op de autostrade te rijden en alsnog de file te trotseren, oeps…

De locatie was subliem, of toch het huisje. De omgeving zijn we niet gaan ontdekken, geen tijd! Bij aankomst stonden de patékes al klaar in de frigo en de koffiezet moest alleen nog aangezet worden. Ook de tafel stond al mooi gedekt, een dikke pluim voor de eigenaars van het huisje! Nacht 1 ontdekten we trouwens ook wie er snurkte. ;-) 

En zoveel ruimte dat er was, grote tafels, aangenaam grote kamers, zelfs een strijkplank stond er naar ons te lonken! Ook voor foto’s had ik niet al te veel tijd, de naaimachines ratelden maar door!
Zo zag het er uit voor de creatieve uitspattingen van de dag begonnen:


Voor mij was het een weekend waarin ik ook enkele "moetjes" moest naaien. Uiteindelijk is daar meer tijd ingekropen dan gedacht en begon ik pas op zondag aan de "magjes". Geen duizenden afgewerkte projecten, maar wel een overload aan begonnen projecten en heel veel nieuwe goesting en inspiratie. 

Op zondag muisde ik er trouwens een halfuurtje van tussen voor het ontbijt en was ik hier terug te vinden: 


Ja ik geef het toe, ik heb een enorm zwak voor badderen!

Uiteindelijk haalde enkel dit projectje de foto, ondertussen één van mijn favoriete babycadeautjes. Een lampje voor kleine Stan, mijn hart maakte een sprongetje bij het zien van het kaartje want ik had exact zo'n stofje gezien bij Something Strange. GEZIEN ja, ik had het geluk dat ze net die periode een Facebook stoffenverkoop hield zodat ik het toch nog kon bemachtigen.


Voor ik naar de babyborrel trok, maakte ik er ook nog volgende exemplaren bij (en ja, het was zoals gewoonlijk weer lekker last minute):


De standaard vraag, waren ze blij? Reken maar! Bij het zien van het lampje riep de mama uit: "Ze heeft het gemaakt, ze heeft het gemaakt, oh ik had er ZO op gehoopt". Nadien is ze de hele babyborrelzaal doorgelopen om het aan haar mama te laten zien. Dat geeft toch echt de grootste voldoening! 

16 opmerkingen:

 1. Wat gezellig dat naaiweekend.
  Roept herinneringen op aan de tassenworkshop bij ons Kriske.

  zo te lezen heb je net als ik wat "kleine" verkeersproblemen gehad. Ons landje is echt te klein voor alle auto's die erdoor vroomen, eh?

  Schoon stofjes gevonden op de uitverkoop. waarom mis ik dat altijd.

  En vandaag al heel vroeg op het perron, las ik daarstraks op IG, moedige jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahahahahahaha, sorry sweetie, ik lach me zot om dat fileverhaal, eigenlijk vooral omdat het heel herkenbaar is voor mij, ik ben daar ook héééééél straf in; zelfs met kaart én gps..... en vloeken dat ik dan doe.....
  Gelukkig was het wel een fijn weekend !
  Mooie babycadeautjes !
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een megafijn weekend moet dat geweest zijn...menneke en dan nog in het gezelschap van een 1uitdeduizendrashond in de buurt!!! ;-) Je lampeke is fantastisch schoon ... de bavettekes ook... en die roepen nu helemaal .... "kom gauw naar de flockworkshop van Anneleen!!!!"
  Wanneer was die nu ook alweer????

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja joh, dat beestje heeft ons het hele weekend gezelschap gehouden, wat een schatteke!
   Die flockworkshop, pik maar een datum en we regelen dat. ;-)

   Verwijderen
 4. Ik mis ook steeds stoffenverkopen. En nu blijkbaar ook als workshops. :-)
  Even serieus: het is fijn om te lezen dat je genoot van het naaiweekend. En ook de reactie van de mama van Stan vind ik super! Ik wens je toe dat je zo nog veel reacties krijgt. Dat geeft een beetje tegengewicht aan alle narigheid.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je en die workshop heb je niet gemist, Kris wil graag een flock workshop, kan geregeld worden! Kandidaat? ;-)

   Verwijderen
 5. Leuk!! Zal idd wel heerlijk geweest zijn!! En wat een prachtig babykado!! Tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Stan heeft leuke cadeautjes gekregen, ook de mama was blij, zo te lezen.
  Tof zo'n weekend met plezante madammen : creatief bezig zijn, genieten van een jacuzzi.
  Voor herhaling vatbaar, niet ?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Tja.....zou ge met mijne gps nooit hebben voorgehad hahahahha

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk zo een handwerkweekend! Wat zal er veel gerateld hebben! (En dan bedoel ik niet alleen de naaimachines! ;-)) En je hebt je best gedaan voor baby Stan. Ik snap helemaal dat de mama daar blij mee was! XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allee , snurkte daar iemand??? ik heb niks gehoord... :P
  En ja omrijden met gps is mijn hobby, moesten we geen gps gehad hebben, zaten we daar nu nog ergens tussen de koeien. Ideaal een perfecte plaats om dat te doen... Veel ruimte in de eetplaats living, niet al te duur maar dus wel kans op verkeerd rijden...
  Ik heb er met volle teugen van genoten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. en bedankt om uw cameo ten dienste van de gemeenschap te stellen!!!

   Verwijderen
  2. brengt ge de volgende keer dat we elkaar zien de foto's op stick mee?

   Verwijderen
 10. AMai, daar had ik muis willen zijn op da weekend, da zal supertof geweest zijn, zeker met Maren erbij, de enige die ik ken van de hoop trouwens buiten jij natuurlijk ;-) Altijd plezant om samen dezelfde hobby te doen.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Plezant hé, zo'n weekendje er van tussenuit gaan :).

  BeantwoordenVerwijderen