dinsdag 2 februari 2016

Stamp it!

Ergens vorig jaar trok een koekjesstempel mijn aandacht in de winkel. Het leek me geweldig om eens koekjes te bakken en er een extra toets aan te geven door er een boodschap in te stempelen. De stempel belandde dus heel snel in mijn winkelmandje.

Ook een hele tijd geleden probeerde ik de stempel voor het eerst uit op uitsteekkoekjes. Dat was duidelijk niet het beste plan… Vorige week herinnerde ik me dat ik bij Baked Louie’s eens een receptje had gezien voor stempelkoekjes die hun vorm hielden. Hopla, ik kon aan de slag!

Deze keer bleef de gestempelde boodschap wel zichtbaar, net zoals Baked Louie belooft in zijn recept. Eerlijk? Ik was in mijn nopjes! Als jullie dus net zoals ik op zoek zijn naar het ideale recept voor stempelkoekjes, jullie weten nu waar te zoeken.


Ondertussen werden de koekjes al goedgekeurd door verschillende testpanels. Ze passeerden de revue al bij de collega’s, de grootouders, de kritische wonderbakster ons mutti en bij mijn high school sweetheart. De koekjesdoos raakte elke keer opnieuw vlotjes leeg. Tijd voor een nieuwe lading!

8 opmerkingen:

 1. Als ze even lekker zijn als ze eruit zien gaat ge er nog veel mogen bakken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mmmm koekjes, love it! En dan met een stempel dat is zeker leuk.
  XX Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er mooi én lekker uit! Ik zie er al naar uit om ze te proeven tijdens de naaidate in je nieuwe stek! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wist zelfs niet dat dit bestond! Een koekjesstempel, maar het resultaat ziet er top uit! En lekker hopelijk ook. Nog veel bakplezier!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk! Je hebt me een prima tip gegeven voor de kleinzoon zijn 3e verjaardag! Stempel is al besteld ;). Zodra ie gearriveerd is, ga ik bakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anneleen, heb de koekjes volgens hetzelfde recept gebakken. Mijn deeg bleef kleverig en de stempelafdruk is maar voor de helft te zien :(. ze zijn wel superlekker. Weet jij wat ik fout kan gedaan hebben? Ik kan vandaag nog een "generale repetitie" houden, maar zaterdag zou ik graag "gelukte" koekjes hebben voor het verjaardagsfeestje van de kleinzoon ;). Alvast bedankt voor de tip van de stempel!

   Verwijderen
 6. mmm, jammie, ziet er lekker uit!! Ik onthoud dat jij het recept weet dan :-)
  by the way, gewoon ter info vermeld ik nog eventjes dat ik momenteel op m'n blogje een give-away heb lopen van twee stoffenpakketjes, altijd welkom voor een bezoekje ;-) https://lilliepawillie.wordpress.com/2016/02/03/give-away-2-stoffenpakketjes-te-winnen/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wil ook ook wel proeven, de laatste keer dat ik koekjes bakte was in het 2e middelbaar...

  BeantwoordenVerwijderen