zaterdag 26 april 2014

Van een leien dakje...

Ook hier loopt niet altijd alles van een leien dakje. Het komt bij mij toch regelmatig voor dat iets eenvoudigs maken of iets "snel" afwerken toch heel wat voeten in de aarde heeft en langer duurt dan eerst gedacht.
Mijn burda 7828 bijvoorbeeld: die ging ik wel even snel tijdens de laatste naailes voor Pasen afwerken. Juist ja, de zomen en de mouwen heb ik thuis nog moeten afwerken. Het kan er natuurlijk ook aan liggen dat we graag babbelen tijdens de naailes. 

Deze keer ging het mis bij een geboortecadeautje. Dit is het eindresultaat:

Eenvoudig, toch? Een slabbetje en een giraf, die heb ik al zo vaak gemaakt dat ik het blindelings zou kunnen. Deze keer was ik dus iets te enthousiast.. Wat voorafging:


Een giraf met uitgescheurde oortjes, iets te enthousiast ingeknipt bleek achteraf (natuurlijk NADAT ik de giraf gevuld had met pandavulling).  Die heb ik er allemaal terug uitgepeuterd want natuurlijk was mijn zak vulling ook net leeg en moest ik ze er dus echt terug uithalen om een andere te kunnen maken...


De gelukte en de mislukte giraf nog even zusterlijk naast elkaar... Ondertussen ben ik me aan het afvragen of ik van de mislukte nog een ander beestje in elkaar zou kunnen flansen door de oortjes er af te knippen?! Welke eenvoudige maaksels gingen bij jullie al eens mis? 

6 opmerkingen:

 1. Haha, ik denk dat we die 'snelle' werkjes die superlang duren allemaal wel kennen....
  Je kan bij de giraf de kapotte oortjes afknippen, en dan draadjes haakkatoen of iets dergelijks meestikken tussen de ronding van haar kopske, dan krijg je een soort beatlekop-giraffe.
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou die oortjes terug gewoon wat dieper vaststikken, geen kat die het ziet. Ik heb dat ook al voorgehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha dat eeuwige gebabbel tijdens naailessen. Zo herkenbaar maar je cadeautje is wel super geworden! Geniet nog van je zondag!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie dit ook niet als een mislukte giraf hoor. Net als lielebeesje zou ik gewoon even naast het ingescheurde stuk wat smaller terug vaststikken, omdraaien, terug vullen en hupsakee, in no time een nieuw girafke klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hier ligt ook nog een t-shirtje sinds een jaar te wachten om verder afgewerkt te worden en t zal ook nog wel effkens blijven liggen denk ik...

  BeantwoordenVerwijderen