vrijdag 8 augustus 2014

De Groote Oorlog

De titel van dit blogbericht slaat zowel terug op hoe het er op dit moment in mijn naaikamer uitziet, als op het toneelstuk waarvoor deze attributen zullen dienen.

Of ik 10 lange rokken kon maken voor de vrouwen die meespelen in een toneelstuk over De Groote Oorlog en of ik meteen ook een figurantenrolletje op mij wou nemen? Euhhhh, ik denk het?! Voor goede kameraden doet een mens graag een effortke van tijd tot tijd.

Mijn geniale idee was om de rokken te maken tijdens de “uurtjes vrij van het koken” op kamp. U hoort het al aankomen, niet? Veel vrije uurtjes schieten er daar niet over!
Status:
-          Volledig afgewerkt: 1. (jawel!)
-          Geknipt: 5.
-          Waarvan gestikte zijnaden: 2.
-          Zomen + taillebanden in orde: GEEN...

Conclusie: er was nog werk aan de winkel! Het voorbije weekend heb ik er me stevig voorgezet. Ondertussen is het eindtotaal 6 volledig afgewerkte rokken waarvan enkel de elastiek nog vastgezet moet worden. Verschillende maten en een gebrek aan de modellen om te passen zijn daar de boosdoener.


Ondertussen zijn er al enkele repetities geweest en de rokken konden gepast worden. Gelukkig dat ik de elastieken nog niet afgeknipt had, want er waren nog een paar verschuivingen bij de actrices. ;-) Uiteindelijk bleek 6 rokken voldoende aangezien er een aantal personen afgezegd hebben.

Nog 2 rokken zijn te passen en af te werken en dan is het zondag... SHOW TIME. 

7 opmerkingen:

 1. Wat een werk!
  Je bent een goede vriendin, zeg.

  Gaan die acteurs een groote oorlog voeren in een rok? En wat doen de mannen van het gezelschap terwijl de gerokte vrouwen strijd voeren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze rokken zijn eigenlijk voor "de volkse vrouwen". Voor de speelsters die op het podium moeten, de soldaten, de ouders, de verteller, enz. werden er kostuums gehuurd en voor de volkse vrouwen was er geen budget meer. ;-)
   In het toneelstuk begint de oorlog en zwaaien de volkse vrouwen de drie jonge soldaten uit. Ondertussen gebeurt er vanalles tussen de Duitse soldaten en de mannen die achterbleven. Uiteindelijk zegevieren de volkse vrouwen wanneer de Belgische soldaten terugkomen. We moeten dus niet strijden in onze rokken!

   Verwijderen
 2. Pfoe wat een werk! Maar wel heel tof dat je dat gedaan hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Petje af hoor! Maar ze zullen er blij mee zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, zo gaat dat, goede vrienden vragen je wat en je zegt spontaan ja zonder aan de gevolgen te denken waar je daarna mee geconfronteerd wordt. En dan moet je je reppen om het beloofde waar te maken, maar je houdt er dan wel een heel tevreden gevoel aan over en hopelijk ook tevreden vrienden omdat je dit gedaan hebt. Succes zondag met de rokken EN je rolletje!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh ik lees dit bericht nu pas! Als ik de juiste vrienden in mijn hoofd heb dan zullen die u ook eeuwig dankbaar zijn voor het maken van die rokken en voor het aandeel van uw figurantenrol!
  Hopelijk is alles meegevallen! en inderdaad kan me voorstellen dat er niet veel tijd overschiet op zo een chiro kamp tussen de maaltijden en de boodschappen door... :0)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was heel plezant en het is goed gegaan!
   Ze waren inderdaad heel erg dankbaar, dan is dat met veel plezier gedaan hé. ;-)
   Nee, ik had mij toch wat mispakt in "time management", gelijk gewoonlijk eigenlijk. :-)

   Verwijderen