maandag 4 augustus 2014

Op kamp!

Van 21 juli tot en met 31 juli was ik terug te vinden in de keuken van de gîte van de paters in Clervaux. Dat was dit jaar de uitverkoren plek voor de bivak van Chiro Neerlinter. Een prachtlocatie! Frère Henri bracht de kampplaats elke dag een bezoekje, behalve tijdens de paar dagen dat hij zelf op kamp was.Doordat de abdij sterk deed denken aan de toverschool Zweinstein, was het thema dit jaar snel gekozen: Harry Potter. De leiding heeft serieus werk gemaakt van de uitwerking van het thema, dat zagen we onder andere aan deze handgeschilderde wapenschilden:
De refter kreeg ook een tintje Zweinstein over zich heen gegoten:


Op de bezoekdag konden alle ouders en chirosympathisanten genieten van spaghetti à volonté aan een democratische prijs. De tafels en stoelen werden allemaal buitengezet zodat er van het mooie weer genoten kon worden. hebben wij schrik gehad dat het zou regenen!


Ook organiseerden we als kookploeg een taartenbakwedstrijd. Wie het mooiste/lekkerste/origineelste gebak meebracht, kon een beker en vooral de eer winnen. Zoals jullie kunnen zien, was de keuze echt niet gemakkelijk!


Het was een prachtig kamp met veel zonneschijn en fijne momenten en ook dit jaar was het kampvuur een mooie afsluiter voor ons allemaal. Op naar volgend jaar!


4 opmerkingen:

 1. Het Harry Potter thema is echt geweldig goed gelukt! Tot aan de taart (precies de kaft van een van de boeken) en de cupcakes aan toe! Lijkt me zo dat het een geslaagde trip was met de Chiro!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi allemaal!
  En net echt, de HP-filmploeg kon ZO langskomen.

  MMMmm lekkere gebakjes!
  Zo te zien hebben jullie het er erg tof gemaakt/gehad.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof thema hadden jullie, ik lees momenteel Harry Potter en vind de boeken geweldig! Ben nu deel 3 aan het lezen, zelfs de gebakjes pasten in het thema, supertof! Ook de versieringen waren echt wel heel toepasselijk! Op naar volgend jaar!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tof wat de leiding bedacht voor het thema! En Chiro? Dat is en blijft het schoonste dat er is!

  BeantwoordenVerwijderen