woensdag 27 augustus 2014

Give me one, give me two, give me three...

Eerder vermelde ik al dat mijn wederhelft een enorme muziekliefhebber is en al eens graag naar een optreden of een festival gaat. (dit jaar zijn het vele festivals en vele optredens geworden, dat gebeurde opeens!)
Meestal gaan ze met 3 op schok. Mijn wederhelft, zijn beste maat en de broer van de beste maat, ondertussen ook een goeie maat dus behoren tot het vaste recept. Vaak worden er daar nog enkele anderen aan toegevoegd.

De 3 musketiers zijn alle 3 grote fan van (onder andere) Metallica. Vorig jaar fabriceerde ik Ives een schoudertas met het logo van de laatste cd. Een paar maanden nadien voorzag ik David van een versie met het logo van Metallica en nu de laatste musketier onlangs zijn verjaardag mocht vieren, was het cadeau geen moeilijke beslissing meer. Inderdaad, ook een schoudertas van Metallica.

Ook voor deze versie gebruikte ik het fantastische patroontje van Fynn. Nummer 3 zat nog veel vlotter in elkaar dan de eerste twee. De buitenkant maakte ik uit een zwarte canvas en de binnenkant werd een zwart katoentje met witte sterretjes.

Toen de tas bijna af was, ontdekte ik een groot probleem. Om de een of de andere reden was de schouderband maar 95 cm lang. Ik heb er het vragen naar hoe ik dat geflikt hebt... Uiteindelijk lijkt mijn stof maar de helft van de stofbreedte te zijn dus er is daar zeker iets mee mislopen in de winkel. Je moet niet vragen hoe oplettend ik was tijdens het knippen.

Dat euvel loste ik op door een andere lap te knippen en de twee lappen aan elkaar te stikken. Ahja, ik had nergens nog een stuk dat lang genoeg was om de band er in 1 keer uit te krijgen.
Voor een man kon ik er moeilijk een sjakos van maken hé... Eind goed, al goed, deze keer is dit het resultaat:Happy birthday Stef, we drinken er vanavond eentje op!

9 opmerkingen:

 1. die is heel leuk geworden, vast erg blij mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Felicitaties aan de musketier! Toffe tas!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geluk dat je zo inventief bent en op die manier onverwachte problemen oplost!

  Mooie tas, tevreden taseigenaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij was zeer tevreden! Volgens hem is de dagelijkse treintas geboren. ;-)

   Verwijderen
 4. great !
  Greetings from Poland :)
  Katarzyna

  www.sajuki.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Knap gedaan! Er gaat er weer eentje blij zijn, jij wordt zeker getrakteerd straks!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap!! En goed opgelost met de schouderband :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk hè als mensen ergens fan van zijn, dan kan je creatief gezien helemaal los!

  BeantwoordenVerwijderen