donderdag 9 oktober 2014

Babyborrelen

Vorige zondag was het dan eindelijk zo ver. Elise haar eerste feestje werd een feit. Het was heel gezellig en de zaal was prachtig aangekleed! Hier vertelde ik jullie al dat er iets op komst was. Dit keer was ik cadeaugewijs goed voorbereid, geen spoortje last minute stress viel er te bespeuren, best uniek in mijn naaicarrière! Ik wist dan ook al goed wat ik wou maken, de gepersonaliseerde lampjes van Hilde@Home.

Elke keer opnieuw als er een kindje geboren werd in onze entourage dacht ik, die lampjes, DIE wil ik echt eens maken. Tot nu toe was het er nog nooit van gekomen wegens geen lampje in huis. Deze keer was ik echter vastbesloten en trok ik naar de Ikea met als doel: de Lykta lampjes. Vol karakter kocht ik bijna niets anders.

Voor Elise heb ik niet lang moeten nadenken over de stofkeuze. Het geboortekaartje zag er zo uit:


Door mijn vorig bezoekje aan de fiere mama wist ik ook al dat de doopsuiker in een oranje/roze/wit kleedje gestopt was en dat er hier en daar bloemetjes verstopt waren. Ook in de zaal voor de babyborrel kwamen deze kleuren terug. Het Petit Pan stofje was dus geen moeilijke keuze, ik bestelde bij Bambiblauw. Als extra accentje flockte ik Elise's naam op de stof in het lettertype van het geboortekaartje. Ook de vogeltjes vonden hun plekje op het lampenkapje. De randen werkte ik af met een roze biais met witte bolletjes. Samen met de oranje flock vond ik het een geslaagde combinatie, al zeg ik het zelf!


Kleine zus met een gepersonaliseerd lampje en grote broer niet?! Dat kreeg ik natuurlijk niet over mijn hart dus voor Wout snuisterde ik ook door mijn stoffenvoorraad. Ik koos voor een stofje met volkswagenbusjes, ondertussen schiet er echt bijna niets meer van over, maar voor een lampje nog ruim voldoende. Voor hem koos ik een stoer lettertype en een groene flock. Ook de randen werkte ik af met dezelfde groene kleur. De mama heeft een zwak voor groen, dus: u vraagt, wij draaien!


Zelf was ik zeer tevreden over het resultaat. En de mama? Zij vond de lampjes gelukkig ook prachtig! Zoete dromen Wout en Elise...

14 opmerkingen:

 1. Ze zijn prachtig !
  Eigenlijk zou ik zo , bij gebrek aan borelingskes, een lampje in herfst- of kerstsfeer kunnen maken....
  't Is duidelijk, ik moet eens naar den Ikea !!!! ;-)
  Liefs !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Awel, ik heb ook al met het idee gespeeld om ons nachtlampjes te maken!
   Het plezante is ook dat je kan afwisselen als je ze beu bent he...
   Groetjes

   Verwijderen
 2. Wat een leuke cadeautjes blijven dat toch he! Heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo'n zelfgemaakt cadeau vind ik altijd super!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel persoonlijk en super leuke stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit zijn echt wel prachtige zelfgemaakte cadeautjes, in de stijl van het geboortekaartje, echt top! En broer zal ook wel content zijn met zijn lampje.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super gedaan Anneleen! Ze zijn prachtig en origineel!
  Iedereen die ze zag zondag was ook heel enthousiast.
  De lampjes staan intussen op z'n plaats, al moet Wout nog leren om zijn lampje s nachts niet te laten branden.. Voorlopig steekt de pries dus nog niet in :-)
  Heel erg bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtig die lampekes... dat busjesstofke ligt hier ook tussen de stofjes... leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw : wat een superleuk idee ! Zo'n origineel en warm cadeau !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Deze staan ook nog op mijn to do lijst(je)!!Heel leuk gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen