donderdag 30 oktober 2014

Vroeg verjaardagscadeau!

Vorig weekend werd ik door mijn wederhelft verwend met een nieuwe gsm. Een vroeg verjaardagscadeau, hoera! Natuurlijk kon mijn nieuw gerief niet zomaar los in de handtas gegooid worden dus ik voorzag in allerijl een “noodhoesje”, een hoesje dat letterlijk op een noodtempo in elkaar gestopt moest worden.

Om half 5 de schaar in de stof gezet en om vijf voor vijf van de band gerold, neig goed afgewerkt kan zoiets niet zijn natuurlijk… We moesten op dat moment vertrekken, dus het was beter dan niets hé! Laat jullie kritische oog er maar eens op vallen:Gisterenavond zette ik me er eens rustig voor. Ik dacht na op welke manier het handiger kon. Mijn conclusie:
 • een opening in de breedte van het toestel zodat hij er makkelijker uitgenomen kan worden;
 • een sluiting met velcro i.p.v. met een kamsnap zodat je niet op het scherm moet zitten duwen om het hoesje te sluiten (hoewel ik de vorige kamsnap tussen de buitenkant en de tussenvoering had geprutst zodat het scherm niet geraakt werd).
Zo gezegd, zo gedaan. Nog eens nameten en ik kon stofjes beginnen kiezen.  Ik ging voor een Soft Cactus combinatie in bruintinten. Dit werd het uiteindelijke resultaat:
Als ik nog eens opnieuw zou beginnen, zou ik het nog iets minder lang gemaakt hebben. Er is nog een kleine speling van ongeveer één centimeter, maar ik ben tevreden met het resultaat. De gsm kan met een gerust hart in de handtas gestopt worden.


Voilà, het is nu wel al zeker dat de Zo Geknipt! 2 niet van mijn wederhelft zal komen, dit prachtige cadeau was al meer dan genoeg!

13 opmerkingen:

 1. Prachtige stofjes koos je en tof gecombineerd. Nu moet je nog steeds wachten op Zo Geknipt 2. Van wie oh wie zou je het dan nog kunnen krijgen ? Ik hoop het nog steeds van harte. Maar zo een nieuwe gsm is natuurlijk ook keileuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ons ma, mijn broer, ons moe, ... Er zijn nog opties. ;-)

   Verwijderen
 2. Meent ge dat nu serieus, is dat eerste hoeske op 25 minuutjes gemaakt ??
  Och jee dan voel ik mij toch een dikke sukkel op naaigebied zunne... Ge wilt nie weten hoe lang ik daar over zou moeten doen...
  Maar het tweede is wel inderdaad beter doordacht, in de lengte, en vooral, die velcro. Die schermen van de telefoons tegenwoordig zijn al zo delicaat, daar moet ge echt nie op zitten duwen...
  En toch vind ik beide hoeskes schoon !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wees gerust, ik ben normaal echt een trage naaister, maar in dit geval moest het af of ik kon die gsm niet meenemen ;-)
   De afwerking is alles behalve vrees ik...
   Snel en naaien gaat niet samen bij mij!

   Verwijderen
 3. Dat zou ik nu ook eens moeten doen se!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. schoon gerief! Leuke stofjes en mooi gecombineerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Duidelijk een praktische vrouw.
  Een vrouw met een plan.
  Ik benijd je.

  Twee mooie hoesjes ook.
  Eerlijk? Het eerste vind ik zelfs mooier dan het tweede.

  He! Je zegt dat je mijn stoel op instagram zag voorbijkomen. Zit je ook op IG? Onder welke naam?

  Fijn allerheiligenweekend,

  Brigitte

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De tijd die jij nodig had om het hoesje te maken, zou ik al moeten verdubbelen om te beslissen welke stofjes ik zou gebruiken ;-) En het zou ook langer op mijn todo-lijst blijven staan...

  De velcro lijkt me inderdaad wel handiger dan de kamsnap. Met de kamsnap ga je waarschijnlijk je gsm-venstertje beschadigen na verloop van tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldig! Die de 2de versie zie ik helemaal zitten! 't Stofke heb ik zelfs ook! ;-) Ga dat toch ook eens maken want mijn smartfoneke rommelt ook zo maar wat rond in mijn handtas en boekentas... 't is een goeikope versie maar toch hé!
  Mercie voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Behalve bescherming, is het ook een goed excuus om plezante stofjes elke dag mee te mogen nemen hahaha. ;-) Goedkoop of niet, een beschermlaagje kan nooit geen kwaad hé!

   Verwijderen
 8. Amai wat een verwennerij zeg, zomaar een nieuwe gsm en je nieuwe hoesje ziet er achteraf bekeken toch wel wa praktischer uit eigenlijk zowel wat de opening betreft als de velcro, moet ik onthouden voor mijn volgende (als ik ooit een nieuwe gsm koop). Veel plezier ermee!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een leuke kleuren zijn dat zeg! Heerlijk om te zien dat het niet saai is!

  BeantwoordenVerwijderen