donderdag 16 oktober 2014

Maastricht Markt Met Mutti

Ons Mutti en ik, wij gaan regelmatig eens shoppen. Wij doen dat graag, effenaf. Quality time durf ik dat zelfs noemen! Elk jaar is het onze traditie om al zeker in januari en in juli een soldentripje naar Antwerpen in te plannen. De mannen beginnen dan spontaan te huiveren want dan vertrekken we 's morgens vroeg en komen we 's avonds pas laat thuis. Ah ja, de dag moet toch afgesloten worden met een gezellig etentje?!

Soms durven we tussendoor ook al eens een winkeldagje in te plannen, net zoals we vorige week deden. Maastricht werd het, die stad hoort zeker ook bij de favorieten. En voor de stoffenliefhebbers onder ons, geheel "toevallig" gingen we op een vrijdag. 

Eigenlijk is dat dodelijk, de combinatie van de markt en de winkeltjes. Onze tripjes doen we altijd met de trein dus we kunnen niet even langs de auto om al snel iets achter te laten.
Meestal wegen de zakken al meer dan genoeg na een passage op de markt. De stofjes spreken toch altijd zo aan en de creatieve ideeën worden gevoed!

Ook dit keer had ik weer prijs, snijdende handvaatjes van die witte zakjes. Even de Xenos binnenwippen voor een herbruikbare shopper met stevige handvatten en ik kon er weer even iets beter tegen!
Stofverslaafd? Ik? Oordeel zelf maar:


De roze stof zal denk ik eindigen als een Harlequin van La Maison Victor en de tricotstofjes zal ik dit jaar zeker nog verwerken tijdens de naailes. De soepele zwarte coupon wordt een cirkelsjaal voor mezelf. En de Soft Cactus? Dat kon ik gewoon niet laten... Er is dus nog werk aan de winkel!

Een van de aangekochte stofjes kan ik jullie al in de verwerkte versie tonen, een cirkelsjaal voor ons Mutti. De mijne zal nog op een beetje tijd moeten wachten, letterlijk want die sjaals zijn op een wip klaar.Verder vond ik dit leuke boekje gisteren in mijn brievenbus:


Ik won een give away bij Elke. Ga daar zeker ook eens een kijkje nemen, ze maakt prachtige dingen. Het wordt nu toch tijd om die haaknaalden eens deftig boven te halen!

9 opmerkingen:

 1. Ik moet duidelijk ook nog een keertje afzakken naar Maastricht, ben jaloers op je stofjes ;-)
  Veel plezier met het boekje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vind Maastricht toch een echte aanrader, zo gezellig en iedereen is er vriendelijk!

   Verwijderen
 2. Wat een schattige naam.
  Ik denk dat ik mijn moeder vanaf nu ook Mutti noem.

  Zo te zien hebben jullie goed geshopt.

  Ja, die stoffenmarkt doe ik ook graag.
  Ken je ook Sissy-Boy in Maastricht? Dat is daar mijn favoriet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die naam is er gekomen toen ik Duits kreeg op de hogeschool en dat is eigenlijk gebleven. :-) Nu je het zegt, mijn beste vriendin heeft dat ook overgenomen, grappig.
   Sissy-Boy, daar gaan we inderdaad ook graag eens snuisteren, veel toffe spulletjes.

   Verwijderen
 3. erg gezellig, er zo samen op uit trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maastricht! Zalige stad om te markten, winkelen... terrasjes in de zomer... met Kerst mooi verlicht... Ne Cora Kemperman winkel! Ik kan er niet genoeg van krijgen... Schoon stofkes kocht je... soft cactusje zoals hier ook in mijn kast ligt... :-)
  De sjaal voor de Mutti is schitterend. Echt mooie kleuren!
  En nu aan de haak... bloemeks om de komende winter op te fleuren!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, van de sjaal ben ik ook enorm overtuigd, ze heeft een mooie stof gekozen! Ze wist goed wat ze wou, het moest groen zijn en ze heeft de hele markt afgezocht naar het perfecte stofje. ;-)
   Ja, de bloemekes zullen inderdaad wat kleur in de winter brengen, nu het nog onder de knie krijgen! De draadjes wegstoppen, dat lijkt me niet zo simpel...
   Fijn weekend!

   Verwijderen
 5. Maastricht is gewoon een gevaarlijke stad. Voor de portefeuille toch ;-)
  Schoon stofkes !!!

  BeantwoordenVerwijderen