woensdag 22 oktober 2014

Boterhammenvervoer

Dat ik fan ben van Zo Geknipt, dat is denk ik geen geheim meer. Het eerste boek kocht ik vanaf het moment dat het beschikbaar was in de boekhandel. Zoals jullie allemaal wel zullen weten, rolde Zo Geknipt 2 vorige week van de pers. Hebberig word ik er van!

Op dit moment leef ik op hoop dat iemand hier thuis mijn subtiele hints zal snappen en me nummer 2 zal overhandigen op 11 november, mijn verjaardag! Het kriebelt alvast om te beginnen aan onder andere het koffertje, het dames T-shirt, de tipsy pennenzak, enz. …

Voorlopig is er nog geen sprake van uitbreiding in mijn boekenkast, dus ik leefde me nog even uit met een naairecept uit het eerste boek. Opnieuw mijn favorietje, Orde is een binnenzak. Dit keer staat het zakje in voor het boterhammenvervoer naar de werkplek van een vriendin. De gelegenheid? Haar verjaardag! Weg met die saaie plastic zakjes…

Over de stoffencombinatie heb ik lang nagedacht. Ik wou een stijlvol zakje, niet te druk en in sobere kleuren. Soft Cactus to the rescue! De bruine lap bracht ik eens mee van de markt in Maastricht. Even twijfelde ik nog tussen rood en oranje voor de bovenkant, maar uiteindelijk won rood met voorsprong. Dit is het resultaat:


Een paar dagen voor haar verjaardag, zag ik ze nog grommend in haar handtas wroeten op zoek naar haar sleutels. Dat kennen we als vrouw allemaal wel zeker, die bodemloze handtassen?! Daar groeide het idee om er nog een sleutelhanger achteraan te maken volgens de werkwijze van by Eva Maria. Ik gebruikte dezelfde stoffencombinatie als voor het zakje. Ondertussen heeft de vriendin me al laten weten dat ze tegenwoordig veel minder moeite heeft met het vinden van haar sleutels aangezien er nu een vrolijk gekleurd sleutelhangertje aanhangt, missie geslaagd!


Bovenop de zelfgemaakte cadeautjes, kochten we haar ook nog een “tea for one” setje. Dat is een minitheepotje dat op een theetas past. Zo kan ze voor zichzelf een kannetje thee (laten) brouwen. Heerlijk genieten ’s avonds onder een dekentje met een kannetje thee! Haar conclusie over ons cadeau was: jullie weten precies beter wat ik echt wou dan ikzelf... Conclusie: Handgemaakt, dat smaakt!

11 opmerkingen:

 1. Heel mooi dit verjaardagssetje ! Hier ook een Zo Geknipt van hé, maar dat weet jij wel. Ik wens het jou van harte toe dat je nummer twee krijgt op jouw verjaardag !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat hebben we inderdaad gemeen. ;-)
   Nog even afwachten hé, voor mijn verjaardag...

   Verwijderen
 2. Uw vriendin heeft chance met zo'n schoon cadeaukes !!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat echt plezant om cadeautjes uit te kiezen die op het lijf geschreven zijn!

   Verwijderen
 3. dat hebt ge weer perfect gedaan! Weer een vriendin super gelukkig gemaakt zo te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou u graag de sunshine award geven, berichtje hierover hier http://hoemmelke.blogspot.be/2014/10/sun-shine-award.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi cadeautje! En ... goed gekozen wat de stofjes betreft! Toffe sleutelhanger ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vandaag kocht ik deel 1, zag dat deel 2 er ook was, maar ik ga hier maar mee starten. Je koos hele leuke stofjes en maakte een prachtige handige tas en bijpassende sleutelhanger!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen