woensdag 1 oktober 2014

(From) To Russia with love

Eind vorig schooljaar klonken de volgende woorden uit de mond van één van mijn beste vriendinnen: “Volgend schooljaar ga ik een paar maanden studeren in Rusland”. Geen slechte keuze lijkt me aangezien ze een master Russisch – Frans studeert. Een serieuze uitdaging, dat dan weer wel!

In juli mocht ze zoals elk jaar een extra kaarsje uitblazen. Aan haar geef ik altijd graag iets gekocht en iets zelfgemaakt. Dit keer moest ik niet langer nadenken toen ik dit patroontje zag verschijnen bij Straightgrain. De Matryoshka bins, allright, om lekker in het Russische thema te blijven. 

Uiteindelijk maakte ik de 3 mandjes zoals voorzien op het patroon. Ik stopte er nog een ketting, oorbellen en een mooi notitieboekje in. De ketting stak ik in een zelf gevouwen doosje. (Mama Son verzekerde haar meteen dat ze de ketting gerust thuis mocht laten zodat zij ze kon aandoen tijdens haar afwezigheid, ik geloof dat ze in de smaak viel!).In Rusland op haar peda kan ze toch ook wel wat handige mandjes gebruiken, niet?! Deze stoffen exemplaren konden perfect klein opgeplooid worden en brengen haar hopelijk instant vrolijkheid daar in het verre Rusland. De stofjes kocht ik beiden op een stoffenspektakel. Ik ging voor een blauwe bloemetjesstof voor de buitenkant en een oranje printstof voor de voering en de onderkant.
Om de mandjes toch iets van extra stevigheid mee te geven, stikte ik aan de onderkant van de voering een stuk foam. Dat was mijn enige sukkelpunt, de bodem er mooi ingespeld en ingenaaid krijgen, zucht! De foam was een goed idee qua stevigheid, maar minder gemakkelijk te hanteren. 

Tijdens het maken van de foto’s ontdekte ik ook nog dat ik de onderkant van het grootste mandje er omgekeerd ingestikt heb. Jammer, maar helaas, er was geen tijd meer om dat terug volledig los te tornen. Gelukkig viel het niet echt op en mijn schoonheidsfoutje werd me al lang vergeven! Ze was enthousiast over haar cadeautje, dat is toch echt wel waarvoor we het doen hé.


Op 14 september was het dan zover, D-DAY om naar Rusland te vertrekken. Een geruststelling voor de thuisblijvers was toch wel dat ze samen met haar vriend vertrokken is. Dezelfde richting studeren is dus duidelijk ook interessant voor de buitenlandse stages… Volgens mij gaan ze enkele fijne en leerrijke maanden tegemoet. Ze kunnen zich alvast aan elkaar verwarmen tijdens de koude Russische winter. Veel plezier Ruth en Alexander!

9 opmerkingen:

 1. Wat een leuke vriendin ben jij! Leuke mandjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een ontzettend leuke cadeautjes! Echt heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof cadeau die mandjes en dat omgekeerde bodemke... dat zie je niet... 't is een bodemke hé... geen muts! Plezant zo in die 3 formaatjes... de matroesjkaformule! 't Duurde even voor ik em door had... tja!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ook hoor, ik heb eerst het verhaal dat achter de naamgeving zat gelezen en dan viel mijn euroke. ;-)
   Haha, een muts, ja voor een koksmuts zou het nog gaan!

   Verwijderen
 4. Hele toffe cadeautjes waar ze ginder zeker veel plezier zal aan hebben en ze telkens aan jou zal denken.
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. mooie post ik vondt u via andere blogger....ik zal zeker blijven lezen bedankt voor het delen..groetjes xxx

  BeantwoordenVerwijderen