donderdag 29 januari 2015

Cadeaus à volonté...

Een beetje laat misschien, maar ik fabriceerde tijdens de feestdagen nog enkele handgemaakte cadeautjes die ik jullie nog niet liet zien!

De kussens konden jullie hier al bekijken, maar wat rolde er nog van onder mijn naaimachine? Een tijdje geleden stelde ik vast dat ons Mutti geen nachtlampje meer had. Wat er met het vorige gebeurd is, daar heb ik het raden naar, maar ik zorgde voor een spiksplinternieuw exemplaar.

De mosterd haalde ik bij Hilde@Home. Helaas waren de Lyktalampjes uitverkocht en jullie kennen mijn lastminute gedrag misschien al wel... Er was dus geen tijd meer om nog eens terug te rijden! Uiteindelijk zocht ik mijn heil in de Kvarna-tafellampjes. Qua vorm konden die mij zeker ook bekoren.

Ik speelde wat met de afmetingen en ging aan de slag. Mijn tip? Trek de stof eens over het lampje om te kijken of ze vast genoeg zit voor je de biais eraan stikt. Dat geeft je de kans om het nog iets losser of vaster te stikken. De ervaring leert me dat geen enkel lampje exact dezelfde afmetingen heeft. Het scheelt natuurlijk geen centimeters, maar het kan een verschil maken tussen een mooi passend hoesje of eentje dat afzakt.

Er kwam nog wat flock aan te pas en mijn lampje was klaar om afgegeven te worden. Ze ging in een doosje met daarop in koeien van letters BREEKBAAR! Het zou toch zonde zijn als de lamp al zou sneuvelen vooraleer ze onder de kerstboom uit mocht komen... Dit is het resultaat:


Ook kleine Marie bestelde een lampje als kerstcadeau. Makkelijk, zo moesten we ons hoofd niet breken over de eeuwige vraag: wat moeten we kopen? Ik wist dat ze er graag eentje wou. Aangezien de kleuren in haar slaapkamer roze en groen zijn, was de stofkeuze snel gemaakt. Een vrolijk biaislintje en een flock met naam en ook zij was gesteld:


Voilà, ik vind deze lampjes een heel dankbaar projectje, zeker een aanrader!

10 opmerkingen:

 1. Knap gemaakt die lampjes! Bedankt voor de link naar de blog van Hilde! Dit ga ik ook een keertje doen! Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb intussen 2 lykta lampjes kunnen bemachtigen. Jan bracht die mee toen hij 6 nieuwe bakken voor mijn nieuwe stofjes ging halen. Dus binnenkort ook maar eens proberen!
  Dit model is anders precies ook wel heel geschikt, ze zijn supermooi geworden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap gedaan hoor! Met zo'n lampje zou ik ook heel blij zijn!
  Grtjes, rita.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een dankbaar projectje met een heel mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Sjiek gemaakt ! Ik denk dat iedereen zo'n lampke wel cadeau wil krijgen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi!
  Ik loop ook nog achter met het bloggen van de zelfgemaakte kerst- en nieuwjaarscadeau's :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Da's altijd een schot in de roos, hé, zo'n gepersonaliseerd lampje.
  Toffe stofjes heb je gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg mooi gemaakt. Wat zullen ze daar blij mee zijn. Knap dat je zoiets moois kunt maken zeg :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. heel mooi hoor en leuk om te geven en zeker om te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen